Manfred Stohl va lua startul în Transilvania Rally

Manfred Stohl va lua startul în Transilvania Rally

La startul Transilvania Rally 2014, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, s-au înscris până acum 45 de echipaje. Raliul, programat în perioada 20 – 21 iunie, are o lungime totală de 461 km, dintre care 123 km împărțiți în 12 probe speciale.

În afara echipajelor care se luptă frecvent pentru puncte în competiția internă, la start se va afla și austriacul Manfred Stohl, pe un Subaru Impreza N14, fost campion mondial în P-WRC și multiplu campion național în Austria.

“Chiar dacă oficial înscrierile s-au încheiat pe data de 6 iunie, orice echipaj care își dorește să participe la Transilvania Rally se poate înscrie până în săptămâna raliului. Sper să depășim pragul de 50 de mașini la start pentru că ediția din acest an este una extrem de interesantă. Așa cum proiectul Napoca Rally Academy a crescut încet, încet și acum este recunoscut la nivel mondial, așa vrem să procedăm și cu Transilvania Rally, competiție care își va face un nume și la nivel internațional.”

Marco Tempestini, unul dintre organizatorii raliului

Transilvania Rally este pentru un număr mare de piloți cursa de casă, orașul Cluj-Napoca fiind renumit pentru tradiția sa în lumea sporturilor cu motor.

“Urmează raliul de casă, o cursă specială pentru noi. Este un raliu foarte frumos, extrem de complex prin prisma dualității suprafeței de rulare, pe care eu o aplaud, și ne dorim o clasare cât mai aproape de podiumul la general. Nu trebuie să uităm că este însă și cursa de casă pentru reprezentanții NRA care, mai ales prin tânărul Simone Tempestini, vor fi favoriți la victorie sau, cel puțin, la lupta directă pentru aceasta cu Francois Delecour! Abia așteptăm să luăm startul și sper sa fim la înălțime.”

Edwin Keleti, pilotul echipei Colina Motorsport

În 2014, Transilvania Rally are o lungime totală de 461 km, dintre care 123 împărțiți în 12 probe speciale, patru dintre acestea – super specială Turda și cea de la Polus Center, plus probele Florești și Făget (dus)/Ciurila (întors) – fiind complet noi.

“Transilvania Rally este o competiție concepută special pentru public. Avem patru probe speciale complet noi, foarte tehnice pentru piloți și foarte interesante pentru public. Anul acesta ajungem în premieră la Turda, unde vrem încet, încet, să creștem interesul pentru această competiție, avem speciala Florești care începe practic în oras, iar finalul va fi la Polus Center unde am pregătit și alte surprize pentru finalul raliului.”

Marco Tempestini

Sursă foto: transilvaniarally.ro