Formula E: Jarno a pus bazele TrulliGP

Formula E: Jarno a pus bazele TrulliGP

Fostul pilot de Formula 1 Jarno Trulli anunțase de multă vreme că va participa la sezonul inaugural al campionatului pentru mașini electrice Formula E. Însă italianul nu s-a mulțumit doar cu postura de pilot și a preluat licența acordată de FIA structurii Drayson, formând noua echipă TrulliGP.

La mai puțin de două săptămâni până la primul test oficial, Trulli a anunțat lansarea noii sale echipe, păstrând parteneriatul tehnologic cu Drayson, pionieri ai cercetării în domeniul încărcătoarelor wireless. Drayson Technologies aspiră la poziția de partener tehnic al întregii competiții, însă momentan se vor concentra pe colaborarea strânsă cu TrulliGP în vederea dezvoltării acestor concepte wireless. Lord Drayson, CEO al companiei, a declarat:

Sunt încântat să cooperez cu asemenea profesioniști și sunt convins că experiența lui Trulli și tehnologia noastră vor forma un parteneriat câștigător de la început. Avem ambiția de a furniza întregii grile încărcătoare wireless și ne bucurăm că TrulliGP este prima echipă care le adoptă.

Directorul tehnic al noii echipe TrulliGP va fi Lucio Cavuto, managerul lui Jarno, care s-a ocupat în ultimii ani de dezvoltarea afacerii viticole a lui Jarno și de exporturile de vin. Însă prima lor pasiune sunt cursele, iar după câțiva ani liniștiți, italienii revin în noua Formulă E.

Jarno este cel de-al optulea pilot care stabilește cu ce echipă va concura în primul sezon al competiției electrice, fără să precizeze numele unui eventual coechipier. Situația actuală a celor confirmați pe viitoarele monoposturi Spark-Renault este următoarea:

Audi Sport Abt – Daniel Abt, Lucas di Grassi

Virgin Racing – Sam Bird, Jaime Alguersuari

Mahindra – Bruno Senna, Karun Chandhok

Andretti Autosport – Franck Montagny

TrulliGP – Jarno Trulli.

Echipele China Racing, Venturi, DAMS, Dragon și Super Aguri nu au anunțat încă vreun pilot, dar se așteaptă comunicate în următoarele două săptămâni, până la startul primei sesiuni oficiale de teste (3-4 iulie, Donington).