Norbert Nagy pilotează pentru Campos la Spa

Norbert Nagy pilotează pentru Campos la Spa

Campionatul Mondial de Turisme va alerga pe legendarul Spa Francorchamps în acest weekend.

Ungurul Norbert Nagy, de doar 19 ani, va participa în etapa din munții Ardeni pentru echipa Campos Racing. Născut în 1994,  și-a cimentat cariera în karting în sezoanele 2000 – 2008. Câștigător al Campionatului Maghiar de Turisme în 2010 clasa 1,6l și participant în Cupa SEAT Maghiară (2012) și Campionatul European de Turisme (anul acesta pe un Chevrolet Cruze în clasa TC2), pilotul maghiar și-a câștigat locul la echipa spaniolă după gestul de ajutor făcut de echipa sa MGS (ETCC) pentru Campos în etapa WTCC de la Salzburg, pe 25 mai.

Probleme la cutia de viteze m-au făcut să stau pe margine la etapa ETCC de la Salzburgring. Când echipa a auzit de problemele tehnice avute de Campos Racing, ne-am oferit ajutorul. Ca un semn de mulțumire, Campos mi-a oferit un loc în următoarea etapă. E o mare ocazie pentru mine. Sper să capăt experiență, scopul meu fiind un întreg sezon WTCC” – Norbert Nagy.

Echipa Campos are înscrise în campionat un Chevrolet RML Cruze la clasa TC1 (mașinile de specificație 2014) și 5 Seat Leon la clasa TC2 (specificație ante 2014). Nagy va pilota unul dintre Seat-uri.

O cursă în WTCC se desfășoară pe o distanță fixă de 60 de km. Calificările au loc în 3 secvențe, în Q3 participând doar 5 cei mai rapizi iar startul este lansat.

Sursă imagine: fiawtcc.com