Formula E: Alegerile lui Leonardo di Caprio

Formula E: Alegerile lui Leonardo di Caprio

Cu doar 5 zile rămase până la prima sesiune oficială de teste din Formula E, abia s-a trecut de jumătate în procesul de confirmare a piloților. Ultimele vești vin de la actorul american Leo di Caprio și de la vechea noastră cunoștiință, Aguri Suzuki.

Di Caprio vine cu finanțele din spatele echipei Venturi, iar cei doi piloți pe care i-a anunțat sunt încercații Nick Heidfeld și Stéphane Sarrazin. Ambii sunt alegeri logice, fiind printre cei mai experimentați driveri care nu fuseseră încă acontați de echipe, din clubul de 40 de alegeri posibile. Heidfeld și Sarrazin sunt diametral opuși prin prisma numărului de curse de Formula 1 disputate (183 la 1), însă au vârste similare, iar francezul a petrecut mulți ani în anduranță, unde s-a familiarizat cu sistemele hibrid în ultimii ani. Echipa Venturi va profita din plin de aportul celor doi, fiind una dintre cele mai solide structuri aparent, cu partea financiară garantată și cu susținerea tehnologică din partea companiei omonime. Venturi Automobiles este lider mondial în fabricația de vehicule electrice cu înalte performanțe sportive, un prototip al acestora fiind actualmente deținătorul recordului de viteză la categoria motor electric: 495km/h. Responsabilii Venturi sunt pregătiți în această vară să se ia la trântă cu acest record și să depășească bariera de 500km/h.

Un alt anunț de ultimă oră vine din partea neobositului Aguri Suzuki. Japonezul și-a curtat angajat din F1, Franck Montagny, însă francezul a ales oferta lui Mario Andretti și va pilota pentru team-ul american. Aguri a încheiat un parteneriat cu Amlin, o companie de asigurări, iar echipa se va numi Amlin Aguri. Primul pilot confirmat este Katherine Legge, o alegere firească prin prisma experienței și a potențialului de promovare, dat fiind că era singura prezență feminină de pe lista de 40 de nume. Katherine a concurat în Champ Car (2006-07, 2012) și în DTM (2008-10), fiind ulterior implicată într-un alt proiect de pionierat – DeltaWing.

Confirmarea acestor trei piloți duce totalul la 11 din 20, echipele China Racing, DAMS și Dragon neavând niciun volan acontat. Alte trei locuri vacante sunt în structurile foștilor piloți de Formula 1 Mario Andretti, Jarno Trulli și Aguri Suzuki, iar noutățile nu vor întârzia să apară în următoarele zile.