Formula E: Alain Prost și Jarno Trulli au ales piloții

Formula E: Alain Prost și Jarno Trulli au ales piloții

Încă trei volane s-au ocupat în Formula E, odată cu anunțurile lui Alain Prost și Jarno Trulli: la echipa franceză e.dams vor concura Sebastien Buemi și Nicolas Prost, iar italienii au adus încă o prezență feminină în competiție, în persoana domnișoarei Michela Cerruti.

Legătura franceză dintre DAMS și Renault, deja partener tehnic al competiției electrice, a fost întărită printr-un acord de sponsorizare, iar Alain Prost a mers pe varianta unui nepotism contestat, oferindu-i un volan tocmai fiului său. Experiența lui Nicolas în anduranță și în testele cu Lotus F1 sunt un argument, însă puțini i-ar acorda credit acestuia în fața altor piloți din Formula E Drivers Club, care probabil vor rămâne pe dinafară.

Cel de-al doilea nume confirmat la structura lui Jean-Paul Driot este Sebastien Buemi, fost pilot de Formula 1 și de anduranță. După mazilirea semnată de doctorul Marko, Buemi a migrat înspre Le Mans cu Toyota, dovedind viteză și constanță. Este un lider natural pentru structura DAMS și vine alături de fratele geamăn întru suferință Jaime Alguersuari, a cărui participare în Formula E fusese confirmată acum câteva săptămâni.

Jarno Trulli și-a găsit coechipier, în persoana domnișoarei Cerruti. Probabil balanța s-a înclinat decisiv în favoarea Michelei ieri, când aceasta a reușit să obțină prima victorie în seria AutoGP, la Imola. Va fi cea de-a doua prezență feminină după Katherine Legge.

Michela este un pilot foarte talentat, cu aptitudini naturale. Am fost foarte impresionat de rezultatele ei recente, dat fiind timpul foarte limitat pe care l-a petrecut în monoposturi. Sunt foarte fericit să-mi împărtășesc experiența din F1 cu Michela, pentru succesul echipei. Sunt convins că Michela este o vedetă în devenire, omul de urmărit în acest sezon și pe viitor.

Jarno Trulli

Totalul piloților confirmați urcă așadar la 14 și se așteaptă ultimele 6 nume în aceste zile. China Racing și Dragon Racing au ambele locuri vacante, iar Andretti și Amlin Aguri mai sunt în tratative pentru câte un volan.