BTCC Croft: tracțiune spate – cheia succesului!

BTCC Croft: tracțiune spate – cheia succesului!

Pilotul Ebay Motors, Colin Turkington, a obținut o senzațională  dublă victorie pe circuitul Croft. Din păcate, abandonul suferit în cursa a treia i-a oferit victoria rivalului Gordon Shedden, ce s-a apropiat în clasament de pilotul BMW. Scoțianul și-a ținut rivalul sub presiune obținând 2 podiumuri, ceea ce îl aduce la 7 puncte de lider.

Fostul campion Andrew Jordan s-a repoziționat în lupta pentru titlu obținând victoria în ultima cursă a zilei. Pilotul BMW a reușit să scape de urmărirea Hondei Yuasa pilotată de Gordon Shedden în primele 2 manșe, deși Shedden a fost singurul său urmăritor apropiat.

Turkington si Shedden au fost însoțiți pe podium de piloți diferiți: în prima cursă locul 3 a fost ocupat de Jason Plato iar în cursa a doua această poziție i-a revenit lui Matt Neal. În cele din urmă, Neal a fost exclus după ce Honda sa a picat un test legat de dimensiunea gărzii la sol. Plato a primit o penalizare de 10 locuri pe grila în urma contactului cu Alain Menu.

Problemele lui Matt Neal nu aveau să se oprească aici. În cursa a treia este implicat într-o coliziune cu Rob Austin (Audi) și Warren Scott (Vauxhall) în primul viraj.

Ultima cursă a fost dominată de Andrew Jordan. Deși în etapa precedenta, la Oulton Park, a avut parte numai de accidente, primele 2 curse de la Croft fiindu-i caracterizate de aceleași ghinioane, lucrurile i-au surâs in ultima manșă.

Jack Goff (Vauxhall) a beneficiat de plecarea din pole-position, reușind sa se mențină la conducere până la un nefericit accident cu Toyota Avensis pilotată de Tom Ingram în virajul Clervaux.

Pirtek-ul pilotat de Jordan a făcut mutarea decisivă în primul tur, lovind Ford-ul Focus pilotat de Giovanardi. În urma contactului italianul a fost trimis în glisierele de protecție. După această manevră, Andrew s-a instalat la conducere în fața pilotului secund Ebay Bmw, Rob Collard. În urma incidentului cu Giovanardi, Andrew Jordan a primit o penalizare de 10 locuri pe grila de start a etapei viitoare de la Snetterton.

Shedden a terminat pe locul  3, dar a primit o penalizare de 4 secunde după cursă, în urma unui incident cu Matt Jackson.

Penalizări:

Cursa 1

Andrew Jordan – o secundă penalizare considerându-se că a beneficiat de un avantaj în urma coliziunii cu Matt Neal.

Fabrizio Giovanardi a fost amendat cu 500 lire sterline și a primit 3 puncte de penalizare, fiind trimis la coada grilei pentru cursa următoare, în urma unui contact cu Aron Smith. Dar, după protestul depus de echipa Airwaves, Giovanardi va beneficia doar de o penalizare de 10 locuri pe grilă în prima cursă de la Snetterton.

Cursa 2

Matt Neal a fost exclus din clasamentul final în urma problemelor cu garda la sol a mașinii.

Jason Plato a primit 3 puncte penalizare și 10 locuri pe grilă pentru cursa 3 în urma contactului cu Alain Menu.

Cursa 3

Andrew Jordan a primit 3 puncte penalizare și 10 locuri pe grilă pentru prima manșă de la Snetterton, în urma contactului cu Giovanardi. Pirtek a avut câștig de cauză în urma apelului și această hotărâre nu va fi aplicată la Snetterton.

Gordon Shedden a primit o penalizare de 4 secunde pentru avantaj nemeritat în urma incidentului cu Matt Jackson.

Martin Depper a primit 3 secunde penalizare pentru beneficii nemeritate în urma incidentului cu Sam Tordoff.

Rob Collard a primit penalizare cu 5 poziții pe grila pentru cursa de la Snetterton în urma contactului cu Jack Goff

Rezultate finale

Cursa 1

1. Colin Turkington (BMW 125i M Sport)
2. Gordon Shedden (Honda Civic Tourer)
3. Jason Plato (MG6 GT)

Cursa 2

1. Colin Turkington (BMW 125i M Sport)
2. Gordon Shedden (Honda Civic Tourer)
3. Robert Collard (BMW 125i M Sport)

Cursa 3

1. Andrew Jordan (Honda Civic)
2. Robert Collard (BMW 125i M Sport)
3. Mat Jackson (Ford Focus ST MK.III)

Rezultate complete aici.

Sursă imagini:  flickr