Valentino Rossi, încă doi ani cu Yamaha

Valentino Rossi, încă doi ani cu Yamaha

După un început de sezon ce ne-a amintit de vechiul Valentino Rossi, Yamaha și celebrul rider cu numărul 46 au anunțat o prelungire a acordului deja existent pentru următoarele două sezoane.

Cu un 2014 peste așteptări, ce-l plasează pe „doctorul” din Tavullia pe locul secund în clasamentul sezonului, după imbatabilul Marquez, Yamaha a confirmat astăzi zvonurile referitoare la prelungirea contractului cu Valentino Rossi pentru încă două sezoane. Il Dottore s-a declarat încântat de prelungirea colaborării cu Yamaha, dorința italianului fiind evidentă: un al zecelea titlu mondial.

Ne rămâne să ne întrebăm dacă această prelungire de contract este benefică pentru ambele părți având în vedere vârsta italianului, dar probabil popularitatea și priza la sponsori a determinat Yamaha să ia această decizie. Totodată, revenirea în formă a lui Rossi se poate să fie un factor decisiv în prelungirea acordului, speranța unui al zecelea titlu și a egalării recordului de titluri mondiale la clasa regină deținut de Giacomo Agostini, cu 8 titluri, fiind probabil determinante pentru alegerea făcută de ambițiosul rider italian.