Dani Pedrosa rămâne la Honda până în 2016

Dani Pedrosa rămâne la Honda până în 2016

În această dimineață, Honda Racing Corporation a anunțat că spaniolul Dani Pedrosa va rămâne pentru încă două sezoane alături de gruparea niponă.

Dani Pedrosa și Honda Repsol vor continua parteneriatul început în 2006 pentru cel puțin două sezoane de acum încolo. Știrea a fost anunțată astăzi, negocierile din ultima perioadă dintre părțile implicate sugerând continuarea relației. Nu s-au anunțat detaliile financiare ale noii înțelegeri, însă se așteaptă ca HRC să fi jucat tare, pe fondul lipsei de alternative pentru Dani.

Spaniolul a avut o alegere simplă: fie banii și statutul de prim pilot pe un Suzuki subdezvoltat sau ingrata poziție de a fi locotenentul lui Marquez, în fața căruia nu a avut răspuns niciodată, în condiții normale de cursă. Pe de altă parte, Honda nu avea prea multe variante de rezervă pentru anul viitor, cu Bradl fluctuant în performanțe, Bautista în dizgrație și Redding încă nepregătit. S-a vorbit o vreme despre o ofertă făcută lui Lorenzo, însă etica japoneză n-a permis un asemenea afront adus pilotului-vedetă, Marc Marquez.

Actualmente clasat pe poziția a treia în clasamentul general, Dani Pedrosa și-a început aventura la Honda în 2006, atunci când a și debutat la clasa regină, venind după titlurile mondiale din 2003 (125 cmc), 2004 și 2005 (250 cmc) în postura de nouă senzație a campionatului. La Moto GP, Pedrosa a fost până acum vicecampion mondial de trei ori (2007, 2010, 2012), iar în alte trei ocazii a terminat al treilea (2008, 2009, 2013). În primii patru ani la clasa regină (2006-2009), Dani i-a obișnuit pe fani cu o cotă liniară de 2 victorii pe sezon. Ulterior, a început să adune victorii mai multe, însă pe un șablon repetitiv: plecare din pole și ecart substanțial de gestionat. În duelurile roată la roată, Jorge Lorenzo a avut mereu un ascendent, iar venirea lui Casey Stoner la HRC l-a eclipsat imediat pe Dani.

Această reînnoire a contractului este privită foarte critic de contestatarii micuțului Dani, Honda Repsol fiind în mod fățiș criticată pentru păstrarea spaniolului. Dacă mutarea va fi inspirată sau timpul va da dreptate criticilor, doar viitorul apropiat ne va putea spune. Însă HRC avea nevoie de un secund experimentat și tăcut, învingător dovedit în cazul unor probleme pentru vedeta Marc Marquez. Așadar, strategia pe termen mediu a lui Shuhei Nakamoto este neschimbată: Marquez este calul de bătaie la piloți, iar punctele constant aduse de Dani aduc și titlul la constructori.

Mai multe detalii privind prelungirea contractului, pe site-ul MotoGP.

Sursă imagine: FLICKR