Raikkonen nu va primi nici o sancțiune din partea FIA

Raikkonen nu va primi nici o sancțiune din partea FIA

Federația Internațională de Automobilism a respins plângerile prin care se cereau sancțiuni pentru Kimi Raikkonen după accidentul acestuia de la Silverstone. Controversele privind întreruperea cursei au fost de asemenea tranșate.

Era chiar primul tur al cursei de la Silverstone când pilotul Ferrari a produs un carambol în care au fost implicate în total patru monoposturi. Imediat, cursa a fost oprită, iar ca urmare a acestui incident au fost cerute sancțiuni împotriva finlandezului.

Cei care s-au plâns de accident au invocat articolul 20.2 din Regulamentul Sportiv al Formulei 1, care stipulează foarte clar că revenirea unui monopost pe circuit trebuie făcută fără a periclita siguranța altor concurenți și fără ca prin această manevră pilotul să-și procure vreun avantaj.

Analizând însă probele, cei de la FIA au ajuns la concluzia că Raikkonen nu a încălcat această dispoziție, iar ca urmare nu poate fi sancționat, cauzele care au condus la producerea incidentului fiind de altă natură.

În ceea ce privește întreruperea cursei și durata acesteia, fostul pilot austriac, Niki Lauda, e de părere că s-a exagerat și că nu era nevoie de o asemenea înterupere. După spusele sale, oficialii au dat dovadă de exces de zel când au înlocuit bariera distrusă de Raikkonen, pentru această problemă existând și soluții mai rapide, ca de exmplu montarea unor bariere din cauciucuri.

O poziție oficială cu privire la subiect a venit de la Charlie Whiting, directorul Formulei 1. Acesta a susținut că înlocuirea barierei de protecție era cea mai sigură soluție disponibilă, orice altă improvizație putând afecta serios securitatea piloților. Astfel, chiar dacă s-a creat un disconfort pentru toată lumea prin prelungirea perioadei în care monoposturile nu au concurat, această măsură a fost, fără discuție, necesară.

Sursă imagine: Flickr