Carlos Sainz Jr. țintește debutul cu Caterham

Carlos Sainz Jr. țintește debutul cu Caterham

Potrivit ultimelor informații, Carlos Sainz Jr. ar urma să concureze pentru Caterham din 2015. Discuțiile din paddock-ul de la Silverstone l-ar vedea în mașina verde încă de la Hockenheim.

Spaniolul a făcut o vizită celor de la Caterham în perioada Marelui Premiu desfășurat la Silverstone, iar acest lucru a stârnit numeroase semne de întrebare. Într-o declarație recentă, acesta a confirmat că a purtat discuții cu echipa britanică, dar încă nu sunt clarificate toate aspectele cu privire la un eventual contract.

În vârstă de 19 ani, Carlos Sainz Jr. este pilot al echipei Red Bull în Formula Renault 3.5, acesta dorind să concureze în curând în Formula 1: „Obiectivul meu este să ajung la Toro Rosso, dar aș fi fericit și dacă aș ajunge la Caterham. Momentan sunt în programul Red Bull junior, iar conducătorii filierei vor hotărî.” Multiple surse spaniole confirmă speculațiile conform cărora Red Bull i-ar putea ierta pe Caterham la facturile pentru cutiile de viteze livrate de aceștia dacă Sainz i-ar lua locul lui Kobayashi. Cotidianul spaniol AS afirmă că Sainz ar putea intra măcar într-un Toro Rosso în antrenamentele libere, dacă nu deja într-un monopost Caterham anul acesta.

Se pare că noii investitori au început o amplă campanie de modernizare a echipei din Leafield. Pe lângă modificările tehnice ale monopostului, ce vor fi gata înainte de cursa de la Spa Francorchamps, iată că și piloții pot fi schimbați. Colin Kolles, vizat a deveni șeful viitoarei operațiuni Forza Rossa a fost numit consultant al echipei Caterham de către noii investitori.