Ecclestone cumpănește încă ideea unui circuit stradal la Londra

Ecclestone cumpănește încă ideea unui circuit stradal la Londra

Marea Britanie face pași spre organizarea unui Mare Premiu stradal, însă Bernie Ecclestone este rezervat cu privire la ipoteza organizării unei asemenea curse în Londra.

Bernie Ecclestone sceptic față de pașii făcuți de Cameron pentru organizarea unui Mare Premiu pe străzile Londrei‘ titrează ediția online a cotidianului Daily Star. Demersurile legale pentru organizarea unor competiții de motorsport pe străzile Marii Britanii sunt în desfășurare, din declarațiile primului ministru David Cameron reieșind că mai sunt necesare aprobările autorităților locale.

„Asemenea competiții sunt foarte importante pentru noi. Cu cât vom organiza mai multe curse, cu atât vor intra bani mai mulți în economia țării. În plus, ar fi un avantaj și pentru industria motorsportului britanic,” a declarat Cameron.

Și fostul campion mondial de Formula 1 din 1992, Nigel Mansell, privește cu optimism spre cursele stradale: „E un pas foarte mare pentru sport în general. Astfel de curse vor atrage și mai mulți turiști și vor fi o reclamă bună pentru orașele care organizează așa ceva.”

Piloții din generația actuală par să fie și ei încântați de un asemenea circuit. Jenson Button a afirmat că în urmă cu câțiva ani, la o demonstrație pe străzile Londrei organizată de McLaren, au fost prezenți aproximativ 250.000 de spectatori, de unde se poate deduce priza Formulei 1 și motorportului în rândul britanicilor.

De partea cealaltă, Bernie Ecclestone, este rezervat: „Vin vești bune din Anglia, însă a organiza așa ceva [o cursă stradală] nu este deloc ieftin. Costurile privind măsurile de siguranță sunt serioase. Ideea este bună, m-am gândit și eu la așa ceva, dar mai sunt multe chestiuni de clarificat.”

Dacă proiectul va prinde viață, iar orașul de pe Tamisa va găzdui un Mare Premiu de Formula 1, vom asista la un spectacol inedit. Vettel, Button, Hamilton și compania ar urma să concureze pe lângă Palatul Buckingham, Piața Trafalgar și alte obiective turistice cunoscute în întreaga lume. 

Sursă imagine: Flickr