MotoGP – Buletin de știri

MotoGP – Buletin de știri

An de an, weekendul moto de la Sachsenring semnalează acumularea zvonurilor privitoare la mutările din seriile de moto. Fie din partea echipelor, fie din partea piloților, ajutate și de mâna inventivă a ziariștilor, zvonurile își fac de cap în paddock.

Eugene Laverty, vicecampion atât în campionatul de mondial de Supersport, dar și la Superbike, se pare că e decis să facă mutarea spre campionatul mondial de motociclism viteză. Aflat la Laguna Seca pentru runda de Superbike, irlandezul a confirmat că e în tratative cu trei grupări din motomondial, acestea fiind Suzuki, cea care va face o revenire în 2015, Ducati și Aprilia, gruparea din Noale fiind încă indecisă cu privire la continuarea în Superbike sau la mutarea anul viitor în MotoGP, cu un an mai devreme decât și-au propus inițial.

Ducati e și ea prezentă în buletinul de știri, certitudinea line-up-ului pentru 2015 fiind încă în actualitate. Cal Crutchlow e indecis dacă să rămână la gruparea glonțului din Bologna, în timp ce Dovizioso, aflat la un sezon foarte bun, cu performanțe remarcabile, are mai multe oferte pentru 2015 și precum remarca la conferința de presă de dinaintea primelor antrenamente, situația lui încă nu e decisă.

Bradley Smith ocupă și el un loc important în sursa zvonurilor pentru 2015. În conferința de dinaintea primelor antrenamente de pe Sachsenring, britanicul a subliniat încă o dată că nimic nu e bătut în cuie pentru sezonul viitor, locul său la Yamaha Tech 3 fiind incert, lansându-se astfel zvonurile că Aleix Espargaro va semna cu Tech 3 pentru 2015, unde ar putea face echipă cu fratele său Pol.

Pentru mai multe informații referitoare la bursa mutărilor de piloți, aici, aici și aici.