WSR Nurburgring: Merhi, un rival tot mai puternic

WSR Nurburgring: Merhi, un rival tot mai puternic

După ce a triumfat la Moscova, Roberto Merhi a fost omul weekendului german. Spaniolul, revenit în cursele de monoposturi după aventura gri din DTM, este tot mai în largul său pe mașina echipei Zeta Corse, pentru care a adus o victorie și un loc secund la Nurburgring.

Prima cursă a fost la discreția liderului autoritar al campionatului, Carlos Sainz Jr., plecat din pole position. Oliver Rowland a fost multă vreme pe locul secund, însă o problemă la cutia de viteze, blocată în treapta a patra, l-a făcut pe englez să piardă două poziții în favoarea lui Merhi și Sirotkin. Cei doi învingători din cursele de la Moscova urcă așadar pe podium și în Germania. Marele perdant al cursei de sâmbătă a fost Pierre Gasly, nevoit să supraconducă în urma unor calificări dificile. Will Stevens și Norman Nato nu au punctat.

Cursa a doua a fost decisă în primul viraj, imediat după start. Oliver Rowland a percutat monopostul lui Carlos Sainz Jr., ambii fiind constrânși la abandon. În urma contactului, alți 4 piloți au fost implicați într-un carambol din care a scăpat Roberto Merhi, suveran până la final. Cel mai apropiat urmăritor a fost Mathieu Vaxiviere, revenit după accidentarea de la Monaco, însă francezul a avut o strategie eronată, oprind la boxe în același tur cu liderul. Podiumul a fost completat de celălalt pilot Lotus-Charouz, filipinezul Marlon Stockinger. Serghei Sirotkin a venit al patrulea, trecând la general de Will Stevens (Strakka).

Carlos Sainz Jr. are un avans liniștitor de 39 puncte în fața lui Roberto Merhi, în timp ce Pierre Gasly cade pe locul al treilea, la alte 15 puncte de pilotul Zeta Corse. Formula Renault va lua o pauză prelungită, următoarea etapă fiind programată peste 2 luni pe Hungaroring.

În cursele clasei inferioare, Formula Renault 2.0, Nyck de Vries și Dennis Olsen s-au impus pentru a doua oară în sezon, după ce primele șase alergări fuseseră câștigate de șase piloți distincți. Între cei doi e un status quo la general, dat fiind că au punctat la fel în Germania, terminând pe 4 cursele în care s-a impus celălalt pilot. Bruno Bonifacio nu a punctat, iar revelația etapei a fost invitatul Charles Leclerc, care a terminat pe locul al cincilea prima manșă, atrăgând privirile tuturor în cursa a doua printr-un loc secund.