DTM – Zandvoort în loc de China

DTM – Zandvoort în loc de China

După ce nu s-au putut efectua la timp operațiunile de modernizare ale traseului de la Guangzhou, iar relocarea pe alt circuit chinez a fost imposibilă, organizatorii DTM au ales să revină pe pista olandeză de la Zandvoort, extrem de populară printre piloți și fani deopotrivă.

Producătorii germani angrenați în DTM au fost interesați de o expansiune înspre marile piețe din Rusia și China. Dacă etapa de la Moscova a avut loc, până la urmă, în ciuda agitațiilor politice, Hans-Werner Aufrecht, președintele forului organizator, ITR, a declarat astăzi că etapa chineză a ieșit din calendar. Standardele DTM în materie de siguranță pentru concurenți, comisari și spectatori nu au fost satisfăcute, lăsându-se să se înțeleagă și anumite probleme de ordin financiar. Desigur, oficialii și-au reiterat dorința de a continua negocierile pentru aducerea seriei pe pământ chinez în sezonul viitor.

În primă fază, s-a dorit mutarea cursei pe alt traseu chinez, precum cel de la Shanghai, însă nu s-a reușit. Așadar, s-a optat pentru o cursă foarte populară, la Zandvoort, în Olanda. La malul Mării Nordului s-a alergat până anul trecut, când rațiunile financiare i-au făcut pe olandezi să nu mai ajungă la un acord pentru 2014. Baza de fani împătimiți ai seriei germane are acum parte de o nouă deplasare facilă în vecinătatea Germaniei, iar piloții se bucură oricând să ruleze pe un traseu cu istorie și personalitate, în locul pistelor monotone din Rusia sau China.

Din nefericire, soluția de avarie nu implică momentan și Campionatul European de Formula 3, care nu avea programată deplasarea în China. Cu siguranță, noul idol olandez, Max Verstappen, trage speranțe că se va mai adăuga o etapă, de vreme ce în luna septembrie nu este programată nicio rundă din F3. Fiul lui Jos ar avea un mare avantaj, nu doar din rațiuni naționale, ci și pentru că a concurat deja în acest sezon la Zandvoort, câștigând prestigiosul Masters F3.

Cursa DTM de la Zandvoort, penultima a sezonului, va avea loc pe 28 septembrie.