Simone Tempestini va lua startul în Raliul Finlandei

Simone Tempestini va lua startul în Raliul Finlandei

În acest weekend Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul în Raliul Finlandei, etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) și a treia inclusă și in Junior WRC, competiția dedicată piloților născuți după 1 ianuarie 1986. 

În prima jumătate a calendarului din Junior WRC au fost programate exclusiv etape pe macadam, iar în acest weekend se va desfășura „Marele Premiu” al Finlandei. Considerat cel mai spectaculos raliu din calendar, Raliul Finlandei va fi cu siguranță testul suprem pentru cele 10 echipaje înscrise în Junior WRC cu modele Citroen DS3 R3.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au început campania de pregătire pentru cea mai spectaculoasă etapă a sezonului cu participarea în Raliul Estoniei, etapă din Campionatul European de Raliuri.

„Etapa din Finlanda este una cu totul specială. Săritorile, viteza pe probe, nebunia publicului. Totul este incredibil. Este un raliu lung, foarte dificil, în care dictarea și încrederea în mașină sunt cruciale. Vreau să termin acest raliu și să am un ritm bun până la final. Sper ca mașina să țină până la final și că toate problemele apărute în Estonia au fost rezolvate. Abia aștept să luăm startul în această etapă!”

Simone Tempestini

„Știm că Raliul Finlandei este unul foarte solicitant. Cu siguranță echipajele care au mai concurat aici vor avea un ușor avantaj, dar asta nu face decât ca lupta în Junior WRC să fie și mai disputată. Sunt sigur că vom vedea o luptă interesantă pe fiecare probă specială.”

Marek Nawarecki, directorul departamentului clienți al Citroën Racing.

Până acum, Simone Tempestini a adunat 8 puncte și se află pe locul 7 în clasamentul piloților, iar România este pe locul șase în clasamentul pe națiuni.

Raliul Finlandei începe joi, 31 iulie, cu primele patru probe speciale și se termină dumincă, 3 august, după un total de 26 probe cu o lungime de 360,82 km.

CLASAMENT GENERAL JUNIOR WRC 2014

1 Stéphane Lefebvre 50 puncte;
2 Christian Riedemann 28 p;
3 Martin Koci 27 p;
4. Alastair Fisher 18 p;
5. Quentin Giordano 16 p;
6 Federico Della Casa 14 p;
7 Simone Tempestini 8 p;
8 Molly Taylor 8 p;
9 Kornel Lukacs 8 p;
10 Jan Cerny 6 p;
11 Aron Domzala 6 p;
12 Panikos Polykarpou 2 p.

TROFEUL PE NAȚIUNI: 

1 Franta  66 puncte;
2 Germania 28 p;
3 Slovacia 27 p;
4 Marea Britanie 18 p;
5 Elvetia 14 p;
6 Romania 8 p;
7 Ungaria 8 p;
8 Australia 4 p;
9 Cehia 6 p;
10 Polonia 6 p;
11 Cipru 2 p.