Daniil Kvyat în atenția lui Christian Horner

Daniil Kvyat în atenția lui Christian Horner

Pilotul de naționalitate rusă, Daniil Kvyat, a ajuns în vizorul lui Christian Horner, acesta fiind impresionat de evoluția sa în actualul sezon de Formula 1. Debutantul a obținut rezultate bune pentru Scuderia Toro Rosso, deși a ajuns aici pe filiera banilor aduși de sponsorii săi.

Într-o declarație recentă, directorul echipei Red Bull Racing l-a lăudat pe tânărul Kvyat, în opinia sa prestațiile rusului fiind „senzaționale”.

Are un stil aparte, felul în care se descurcă pe circuit și controlează monopostul este impresionant, având în vedere că abia a venit din GP3. Este senzațional, deși debutant în Formula 1,” a declarat Horner citat de autosport.com.

Șeful echipei Toro Rosso, Franz Tost, este de asmenea mulțumit de parcursul tânărului pilot.

Sunt de părere că pilotează bine, mai ales că înainte de startul sezonului nu prea a avut ocazia să o facă. Până acum nu a avut niciun incident și nu a comis greșeli, ceea ce este de asemenea foarte important.” – Franz Tost

Venit în locul lui Daniel Ricciardo și obținând patru clasări în primii zece, rusul a adunat șase puncte în primele unsprezece curse ale sezonului, reușind și cinci prezențe în Q3. În prezent ocupă locul cincisprezece în clasamentul piloților, la cinci puncte distanță de coechipierul său, Jean-Eric Vergne, însă înaintea unor piloți cu mai multă experiență în Formula 1 precum Adrian Sutil sau Kamui Kobayashi.

Daniil Vyacheslavovich Kvyat s-a născut în Rusia, pe 26 aprilie 1994. După numeroase prezențe în karting, în anul 2010 a concurat în Formula BMW Pacific, desfășurată la Sepang, în Malaezia. În 2013 a devenit campion al seriei GP3, pentru ca mai apoi, în 2014, să debuteze în Formula 1.

Deși foarte tânăr (20 de ani), Daniil Kvyat dă dovadă de multă maturitate, tratând lucrurile ca un adevărat pilot cu experiență, concentrându-se pe îmbunătățirea performanțelor sale. El reprezintă cu succes noua generație de piloți și relațiile sale plus atenția acordată de către Rusia Formulei 1 în ultimii ani îl împing în eșalonul de vârf al motorsportului.