Ferrari scoate monoposturi la vânzare

Ferrari scoate monoposturi la vânzare

Ferrari scoate la vânzare monoposturi ce au scris istorie în Campionatul Mondial de Formula 1. Pentru 6.5 milioane de dolari, pasionații pot adăuga colecției lor mașini pilotate de Rubens Barichello sau Gilles Villeneuve ce au făcut istorie pe marile circuite.

Primul monopost scos la licitație este un model din 1978 Ferrari 312 T3, ce a fost pilotat de Carlos Reutemann și Gilles Villeneuve. Alături de acesta va fi scos la licitație și cel din sezonul 1979, cu care Villeneuve a reușit să câștige GP-ul Africii de Sud. Casa de licitații care se ocupă de vânzare speră să obțină pentru modelul 312 T3 o sumă cuprinsă între 1.5 și 2 milioane de dolari, licitațiile urmând să aibă loc pe 14 respectiv 15 august.

Pe lângă acestea, Ferrari mai scoate la vânzare și monopostul brazilianului Rubens Barichello din sezonul 2001 (F2001). Propulsat de un motor de 3.0L V10, o cutie semi-automată secvențială cu 7 trepte, pilotul sud american a reușit să ocupe podiumul de 10 ori în cele 17 curse în care a participat. Prețul este fixat la 3.4 milioane de dolari.

De asemenea, vor fi scoase la vânzare și alte monoposturi. Dintre acestea le menționăm pe cel al lui Fernando Alonso din sezonul 2010, precum și cel al lui Kimi Raikkonen din 2007, mașină cu care finalndezul a reușit 5 victorii în acel an. Pentru acestea însă, deocamdată, nu a fost publicat niciun preț.

reutemann   Formula One World Championship

(Carlos Reutemann 1978)                             (Gilles Villeneuve 1979)