Latvala câștigă Raliul Finlandei

Latvala câștigă Raliul Finlandei

Finlandezul Jari-Matti Latvala s-a impus în etapa WRC din țara natală, terminând la 3.6 secunde înaintea coechipierului său, Sebastien Ogier, liderul campionatului.

Latvala a rezistat presiunii coechipierului său de la Volkswagen, Sebastien Ogier, reușind să obțină a doua sa victorie din carieră în Finlanda. Asta în pofida dificultăților întâmpinate după avarieria suferită la sistemului de frânare, în proba de sâmbătă seara.

„A fost foarte greu să obțin această victorie. Am avut acea problemă la frâna stânga față, la un moment dat am crezut ca voi pierde, însă cu efort am reușit să redresez situația și să termin cu bine,” a declarat acesta.

Podiumul a fost completat în ordine de Sebastien Ogier și Kris Meeke (Citroen). Locul patru a revenit tot unui pilot Volkswagen, Andreas Mikkelsen, după o luptă strânsă cu Mikko Hirvonen și Mads Ostberg. Fostul pilot din Formula 1, Robert Kubica, a terminat inițial pe locul nouă, însă a fost nevoit să abandoneze vineri dimineață, revenind sâmbătă sub regula „Rally 2”. În final s-a clasat în afara primilor 30 de piloți.

În momentul de față liderul campionatului este Sebastien Ogier, cu 187 de puncte, urmat de coechipierul său Latvala, cu 143. Următoarea etapă va avea loc în Germania, în 21 august.

Și România a fost reprezentată în Raliul Finlandei, la clasa WRC Junior concurând Simone Tempestini, cu un Citroen DS3 R3. În Proba Speciala 19, acesta și-a avariat planetara, abandonând, după ce inițial ocupase locul 2. A revenit duminică sub regula „Rally 2”, terminând pe 5 în clasamentul WRC Junior.