Stefan Bradl a semnat cu Forward Yamaha

Stefan Bradl a semnat cu Forward Yamaha

Revenirea campionatului la acțiune a adus și cavalcada mutărilor de piloți înapoi în discuție. Miercuri, echipa NGM Forward Yamaha a făcut un anunț în ceea ce privește numele unuia dintre riderii pentru 2015, anunțând semnarea unui acord cu Stefan Bradl.

Riderul german Stefan Bradl, actualmente la LCR Honda, echipa condusă de Lucio Cecchinello, a ajuns la o înțelegere cu NGM Forward Yamaha, urmând ca din 2015 să apere interesele echipei ce domină autoritar clasa motoarelor Open. Anunțul a fost făcut pe seama aducerii la LCR Honda a lui Cal Crutchlow, astfel încât teutonul Bradl era aproape sigur dat ca plecat din cadrul echipei lui Cecchinello.

Aflat deja într-o relație tensionată cu cei de la Honda Racing Corporation, șansele ca Bradl să continue alături de echipa propulsată cu motociclete Honda erau minime. Reorientarea pentru Forward a fost una logică, dat fiind faptul că riderul vedetă al echipei, Aleix Espargaro, e în tratative cu alte echipe după sezonul de excepție de anul acesta.

Forward va anunța în curând și al doilea nume, mai ales că pe lângă situația lui Espargaro, echipa se confruntă și cu retragerea lui Colin Edwards, cel care își anunțase plecarea încă din debutul sezonului. Rumorile paddock-ului susțin că al doilea nume vehiculat după cel al lui Bradl ar fi cel al lui Bradley Smith, cel care trece printr-o perioadă dezolantă alături de Yamaha Tech 3. Forma arătată de acesta este mult sub cea a coechipierul său, Pol Espargaro, campionul mondial en titre al categoriei intermediare – Moto 2 – și debutant la clasa regină.

Sursa imaginii:flickr.com