Accident mortal produs de campionul din NASCAR Tony Stewart

Accident mortal produs de campionul din NASCAR Tony Stewart

Campionul din NASCAR Tony Stewart a lovit mortal un alt pilot într-o cursă de sprint.

Incidentul a avut loc sâmbătă noapte, la o cursă de sprint pe macadam ce s-a desfășurat pe Canadigua Motorsports Park, în New York. Pilotul decedat este Kevin Ward, în vârstă de 20 de ani.

După declarațiile martorilor se pare că Ward a coborât din mașină în timpul cursei, cel mai probabil pentru a-i cere socoteală lui Stewart după ce cu puțin timp înainte avusese o coliziune cu acesta, iar în timp ce se deplasa a fost lovit și târât de mașina campionului din NASCAR.

Incidentul a fost descris și de un alt participant la cursă, Tyler Graves. „Tony i-a lovit mașina în plin și l-a împins în zid. După incident Kevin a coborât cu mâinile ridicate și foarte agitat, îndreptându-se spre Tony,” a declarat Graves. Tot din declarațiile acestuia reiese că prima coliziune ar fi fost cauzată intenționat de Stewart.

Tony Stewart, în vârstă de 42 de ani, tocmai revenise în motorsport, după ce în urmă cu un an a suferit o fractură la un picior pe un circuit din Iowa, accidentare care l-a ținut departe de sportul care l-a consacrat.