Incertitudine în boxa Red Bull

Incertitudine în boxa Red Bull

Conform ultimelor declarații și informații venite de la Red Bull Racing, cuvântul care definește cel mai bine în momentul de față starea de spirit de la echipă este „incertitudine”. Departe de performanțele din sezoanele precedente, echipa austriacă nu are așteptări prea mari nici de la următoarele curse.

Într-un interviu recent, Christian Horner se arăta foarte sceptic atunci când vine vorba despre cursele de la Spa și Monza (următoarele din campionat), în opinia lui vremea jucând un rol destul de important în desfășurarea acestor Mari Premii. „Nu știi niciodată la ce să te aștepți, la Spa s-ar putea să plouă, speranțele noastre se îndreaptă spre Singapore,” a explicat Horner.

De asemenea, nesiguranță există și în privința motoarelor Renault, știut fiind faptul că în acest sezon acestea au cauzat serioase dificultăți echipei sale. Se pare că schimbări serioase nu vor avea loc până la Marele Premiu al Statului Singapore, ceea ce crează un dezavantaj în fața rivalilor de la Mercedes.

Echipa germană domină acest sezon, în prezent RBR fiind doar o umbră a campionilor din sezoanele trecute. În timp ce Ricciardo a reușit să se impună în Ungaria și Canada, coechipierul său nu a reușit nici o victorie. Echipa din Austria încă mai speră la titlu, în acest moment Ricciardo aflându-se pe locul 3 la general, la o distanță de 71 de puncte față de primul loc, ocupat de Nico Rosberg. Totuși, șeful de la Red Bull continuă să creadă în Vettel, în ciuda rezultatelor nu tocmai bune. „Are nevoie de o pauză, după asta sunt convins că va avea rezultate,” a mai spus Horner.

În clasamentul constructorilor Red Bull Racing ocupă locul 2, aflându-se la 174 de puncte distanță de primul loc.