GP3 Spa R2 – Lynn reaplică șablonul

GP3 Spa R2 – Lynn reaplică șablonul

E mai ușor să aduni puncte și victorii decât să închizi gura criticilor. Așadar, Alex Lynn a sprintat către o nouă victorie în dimineața cețoasă de la Spa, într-o cursă procesională. Singurul care n-a fost de acord să ruleze în șir indian a fost Emil Bernstorff, autor al unor depășiri remarcabile.

Perechea din fruntea clasamentului și-a disputat întâietatea în manșa a doua, cu Alex Lynn în fața lui Stanaway în marea majoritate a timpului. Neozeelandezul a avut o jumătate de ocazie, trecând de britanic în șicana Les Combes, dar ratând punctul optim de frânare pentru virajul următor. Lynn și-a recăpătat poziția imediat și n-a mai lăsat uși întredeschise până la final.

La 10 secunde de învingător a sosit Alex Fontana, într-o revenire de formă la Spa. După ce ieri a obținut primele sale puncte din 2014, acum a venit și primul podium. Urmăritorii l-au scutit de presiune, de vreme ce Mardenborough era mai atent la intențiile lui Yelloly din spatele său.

Pal Varhaug era mult prea în față pe grilă în raport cu ritmul său de cursă, iar acum nu-l mai salva nicio găselniță strategică. Norvegianul a regresat, apărându-se cu temeritate pentru a obține măcar ultimul punct pus în joc, în fața câștigătorului de ieri, Dean Stoneman. Însă Bernstorff și Zamparelli au trecut de Varhaug, pilotul Carlin fiind cel mai curajos din plutonul cuminte. Plecat al nouălea, Bernstorff a terminat pe locul al șaselea, trecând de Zamparelli printr-o manevră la limită.

Patric Niederhauser a pierdut monopostul Arden pe frânarea din Les Combes, lovind glisierele și punând capăt unui weekend de coșmar. Robert Vișoiu nu a reușit să se extragă din grupul codaș, terminând pe 20. Finalul cursei a fost marcat de accidentul violent al lui Luis Sa Silva în Eau Rouge, o greșeală clasică, cu zeci de iterații disponibile pe Youtube în orice competiție motorizată.

Așadar, Lynn tace și face, marcând cea de-a treia victorie din sezon, toate cu plecare din pole position. Stanaway ține aproape pe pistă, însă la general acuză un ecart de 32 de puncte, fiind deja necesar un pas greșit al liderului pentru a mai echilibra disputa. Plutonul urmăritor este mult mai în spate, cu Yelloly, Bernstorff, Eriksson și Zamparelli grupați într-o dispută cu miza realistă reprezentată de locul al treilea la finele anului.