Cheltuieli mari la Williams

Cheltuieli mari la Williams

În ultimele 6 luni britanicii de la Williams au pierdut peste 20 de milioane de lire. Banii au fost cheltuiți în scopul menținerii echipei la un nivel decent de performanță în Formula 1.

În afara investițiilor de 8 milioane de lire în noua motorizare (costuri semnificativ mai mari față de sezoanele precedente), pierderea sponsorizării companiei PDVSA odată cu plecarea lui Maldonado de la echipă a contribuit la un serios declin economic pentru englezi.

Mike O’Driscoll, directorul general Williams, este de părere că era nevoie de un astfel de sacrificiu, îmbunătățirea rezultatelor și prestației în Marele Circ apărând ca necesare pentru o echipă de legendă cum este cea a lui Sir Frank Williams. După multe sezoane în care rezultatele au lipsit, 2013 a fost anul potrivit pentru o „reformă”.

„Începem să vedem rezultatele pe circuit. Cea mai bună carte de vizită pentru noi sunt rezultatele în F1,” a mai declarat O’Driscoll.

Totuși, sumele încasate de la actualii sponsori nu sunt de neglijat. Pe lângă asta, o eventuală clasare în primele patru echipe în clasamentul constructorilor ar putea aduce 14 milioane de lire în contul Williams.

În altă ordine de idei, în ultimii 3 ani pierderile înregistrate de echipele din Formula 1 au ajuns la 500 de milioane de dolari, conform forbes.com. Marussia, de exemplu, avea la sfârșitul lui 2012 pierderi de aproximativ 95 milioane dolari.