Williams rămâne cu Massa și Bottas și în 2015

Williams rămâne cu Massa și Bottas și în 2015

Într-o conferință de presă ținută azi dimineață în paddock-ul circuitului de la Monza, Frank Williams a confirmat faptul că echipa sa va păstra cuplul de piloți Felipe Massa – Vatteri Bottas și în 2015.

Sunt fericit să confirm faptul că atât Felipe cât și Vatteri vor concura pentru Williams și în 2015. Cu Felipe este o plăcere să lucrezi întrucât este un pilot foarte rapid cu o experiență îndelungată. Despre Vatteri am știut de foartă multă vreme că este un talent excepțional, iar monopostul FW36 i se potrivește perfect, el demonstrând de mai multe ori cât de rapid poate fi,” a declarat Frank Williams.

„Sezonul 2014 este unul foarte bun pentru noi, iar piloții împreună cu inginerii fac o echipă excelentă, lucru foarte important pentru noi. Acest anunț ne va oferi stabilitatea necesară pentru 2015, permițându-ne să ne concentrăm asupra obținerii unor rezultate cât mai bune pentru restul stagiunii actuale.”

Vatteri Bottas s-a alăturat echipei în 2010 în rolul de pilot de teste și a devenit pilot full-time în 2013. Până acum a urcat de 4 ori pe podium pentru echipa din Grove.

Felipe Massa s-a alăturat echipei lui Frank Williams în 2014, obținând primul pole position pentru Williams în MP al Austriei, după o pauză de doi ani. El este unul dintre cei mai experimentați piloți de pe grilă, reușind participarea în cel de-al 200-lea MP în iulie, pe circuitul de la Silverstone.

Vestea i-a turnat plumb în ghete pilotului de rezervă, Felipe Nasr, care spera să-l înlocuiască pe conaționalul său în 2015. Tânărul brazilian a acuzat șocul psihologic al veștii în dimineața cursei de la Monza, când a părut deconectat la miza disputei pentru titlul din seria GP2.