Ross Brawn nu se întoarce în Formula 1

Ross Brawn nu se întoarce în Formula 1

Brawn a dezmințit speculațiile apărute în ultima vreme în presă, speculații ce vorbeau despre o reîntoarcere a sa în Formula 1.

Într-un interviu acordat unei publicații germane, Ross Brawn a negat vehement informațiile potrivit cărora el ar urma să revină la Ferrari. „Nu mă gândesc la un post la Ferrari momentan și nici în cadrul altei echipe. Nu am discutat cu cei de la Ferrari și nici nu am în plan să ocup vreun post în Formula 1,” a declarat britanicul.

Speculațiile au fost lansate după ce actualul director Ferrari, Luca di Montezemolo, a anunțat că urmează să părăsească echipa, 13 octombrie fiind data oficială când se va încheia colaborarea dintre Montezemolo și Scuderie. În vârstă de 67 de ani, italianul a fost președintele companiei Ferrari timp de 23 de ani, prinzând „epoca Schumacher” în deplinătatea ei. Rezultatele nu tocmai bune din ultima perioadă, culminând cu ratarea podiumului la Monza, l-au determinat însă pe Luca di Montezemolo să se retragă.

Aceste evenimente au fost un prilej numai bun pentru a se lansa speculații privind noul director. Multă lume îl vedea pe Ross Brawn întors în Formula 1, având în vedere că a participat activ la una din cele mai bune perioade la Ferrari (1999-2004). În 2009, britanicul a câștigat cu propria echipă (Brawn GP) titlul mondial la constructori, după care a vândut-o către Mercedes, unde a rămas ca director principal.

Într-un interviu pentru CNN actualul director principal al Scuderiei a declarat că Brawn este binevenit oricând la echipă.