Jack Miller face pasul cel mare alături de LCR Honda

Jack Miller face pasul cel mare alături de LCR Honda

După o vară plină de speculații în privința transferului lui Jack Miller la echipa patronată de Lucio Cecchinello, zvonurile s-au adeverit în cele din urmă și australianul va face saltul cel mare în 2015.

Știrea ce a făcut senzația ultimelor zile în motociclismul mondial a fost dată de mutarea lui Jack Miller, liderul clasei mici, Moto3, la clasa regină, MotoGP, acolo unde va concura sub culorile echipei CWM LCR Honda, condusă de fostul mare pilot Lucio Cecchinello.

Mutarea lui Miller, de la Moto3 la MotoGP, nu e primul caz de acest fel, de-a lungul istoriei nume precum Barry Sheene sau Garry McCoy făcând acest pas. De altfel, toate părțile au fost încântate de alegerea făcută.

Sunt foarte bucuros că voi sări direct la MotoGP sezonul viitor, mai ales că voi face această mutare alături de HRC,”  a declarat viitorul debutant australian.

„E un vis devenit realitate. Cred că orice rider își dorește să concureze la cel mai înalt nivel al campionatului mondial alături de Honda. E un pas uriaș, acesta de la Moto3 la MotoGP, dar sunt convins că sunt pregătit și pas cu pas, voi învăța în fiecare zi. E o oportunitate imensă și sunt foarte fericit că voi deschide un nou capitol al carierei mele alături de HRC.”

„De altfel, țin să le mulțumesc atât lor cât și celor de la CWM LCR Honda. Abia aștept să colaborez cu ei! În tot acest timp, trebuie să rămân concentrat pentru lupta la titlul mondial al clasei Moto3 din acest an. Trebuie să evit orice fel de greșeală, dacă vreau să devin campion mondial.”

„Fără nici o urmă de îndoială, acesta un proiect foarte interesant și un challenge complet nou pentru noi. Credem ca Jack va fi un performer de viitor la MotoGP datorită talentului său de necontestat, motivației și dăruirii sale. Împreună cu Honda vom da maximum pentru a îl familiariza, pas cu pas, cu clasa mare,” a declarat un oficial al echipei.

„Cu siguranță, Jack va avea nevoie de timp pentru a se acomoda cu puternicele motoare de 1000 cmc. Nu e nici o grabă, anul viitor va fi unul de acomodare la MotoGP. Honda are planuri de lungă durată cu Jack și noi sperăm că fără o presiune imensă pusă pe el, își va arăta talentul la clasa regină.”

De asemenea, anunțul transferului lui Miller costituie o nouă premieră și pentru echipa manageriată de Cecchinello, acesta urmând să alinieze două motociclete pentru prima oară. Celălalt ghidon al echipei va fi primit de Cal Crutchlow, britanicul venind după un sezon dezolant alături de gruparea italiană Ducati.

Sursa imaginii: flickr.com