Formula 1 – Acuzații la adresa Red Bull

Formula 1 – Acuzații la adresa Red Bull

Prima cursă în care au fost introduse restricțiile privind comunicațiile radio nu a fost lipsită de incidente. Boss-ul McLaren arată cu degetul spre echipa Red Bull Racing, suspectând încălcarea noilor reglementări.

Eric Boullier îi acuză pe austrieci că în timpul Marelui Premiu al statului Singapore au transmis informații interzise de regulament, folosind un limbaj codat. Mai exact Daniel Ricciardo ar fi primit în timpul cursei indicații codate sub forma unor date de ordin tehnic.

Am fost atenți la transmisiile radio. Red Bull i-a transmis lui Ricciardo anumite mesaje care ne-au pus pe gânduri. FIA va trebui să investigheze,” a declarat Bouiller citat de motorsport.com.

Portrivit Daily Mail, Ricciardo ar fi avut probleme cu bateria monopostului, tehnicienii sfătuindu-l să evite vibratoarele, de aici pornind practic nemulțumirea francezului de la McLaren în ce privește legalitatea mesajelor.

De partea cealaltă, directorul Red Bull, Christian Horner, recunoaște că au avut loc asemenea discuții între boxe și pilot, însă acestea nu au depășit limitele regulamentului. „Defecțiunea a apărut devreme. A fost necesar să gestionăm chestiunea foarte atent, de aici și discuțiile legate de mesaje.” De asemenea, Horner a mai declarat că au fost purtate discuții și cu Charlie Whiting pentru a se lămuri problema.

Amintim că o directivă recentă a FIA interzice transmiterea de informații către pilot privitoare la performanța pilotului sau stilul de pilotaj.