Jules Bianchi a fost operat, respiră singur

Jules Bianchi a fost operat, respiră singur

Pilotul Marussia Jules Bianchi a fost operat în Japonia și respiră singur în urma accidentului său din Marele Premiu de Formula 1 desfășurat la Suzuka duminică.

Accidentul a avut loc spre finalul cursei, în turul 41, imediat după ce Adrian Sutil a alunecat pe pista udă și a intrat în barierele de protecție la capătul curbei Dunlop. În timp ce echipajele de evacuare încercau să îndepărteze mașina germanului, Bianchi a alunecat în același loc, făcând contact cu un vehicul de recuperare.

Pilotului de 25 de ani i s-au acordat mai întâi îngrijiri medicale la fața locului, înainte ca el să fie transportat de urgență cu ambulanța la un spital din apropierea circuitului. Anunțuri succesive ale Federației Internaționale de Automobilism (FIA) spuneau că francezul era inconștient în momentul plecării de la Suzuka și că acesta a suferit o accidentare „severă” la nivelul capului.

https://twitter.com/suziperry/status/518800218318327808

Bianchi se afla la cea de-a 34-a cursă a sa în Formula 1, cea mai bună clasare a tânărului fiind consemnată în MP al Principatului Monaco din acest an, unde el s-a clasat pe locul 9, strângând în premieră puncte pentru echipa Marussia.