Bianchi în stare critică la spital după accident

Bianchi în stare critică la spital după accident

Ultimele veşti privindu-l pe Jules Bianchi spun că piltotul echipei Marussia este în stare critică, dar stabilă, la spitalul unde a fost operat duminică.

Speculațiile privind starea francezului sunt în toi, unele informații indicând faptul că acesta a fost supus unei secunde intervenții chirurgicale și că nu este capabil să respire singur. Sky Sports relatează cu un grad ridicat de certitudine că o a doua operație nu a avut loc, dar că aparatele îl ajută într-adevăr să să respire.

Marussia a lansat luni dimineața o declarație spunând că „va respecta și se va ghida după dorințele familiei lui Jules” în privința actualizărilor legate de starea de sănătate a pilotului. Informațiile privindu-l pe Bianchi sunt neclare.

„Cerem înțelegere și răbdare în ceea ce privește noi informații medicale.”

„Mulțumim pentru suportul imens și afecțiunea arătată pentru Jules și echipă în acest moment dificil.”

Anunțul mai spune că reprezentanți ai Marussiei și Ferrari sunt prezenți și vor rămâne la centrul medical Mie General din Yokkaichi, unde Bianchi este internat, pentru a-l susține pe pilot.

10511635_657759904331516_5714210131717144705_o

Bianchi se afla la cea de-a 34-a cursă a sa în Formula 1, Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka, atunci când incidentul a avut loc.

Accidentul s-a petrecut spre finalul cursei, în turul 41, imediat după ce Adrian Sutil a alunecat pe pista udă și a intrat în barierele de protecție la capătul curbei Dunlop. În timp ce echipajele de evacuare încercau să îndepărteze mașina germanului, Bianchi a alunecat în același loc, făcând contact cu un vehicul de recuperare.

Pilotului de 25 de ani i s-au acordat mai întâi îngrijiri medicale la fața locului, înainte ca el să fie transportat de urgență cu ambulanța la un spital din apropierea circuitului. Anunțuri succesive ale Federației Internaționale de Automobilism (FIA) spuneau că francezul era inconștient în momentul plecării de la Suzuka și că acesta a suferit o accidentare „severă” la nivelul capului.

Fiind remarcat ca un pilot cu un viitor strălucitor în Marele Circ, cea mai bună clasare a tânărului a fost consemnată în MP al Principatului Monaco din acest an, unde el s-a clasat pe locul 9, strângând în premieră puncte pentru echipa Marussia.