Ericsson semnează cu Sauber pentru 2015

Ericsson semnează cu Sauber pentru 2015

Echipa elvețiană Sauber a confirmat semnarea unui contract cu suedezul Marcus Ericsson pentru sezonul 2015. Să fie Gutierrez cel care va părăsi team-ul condus de Monisha Kaltenborn?

Suedezul de 24 de ani este fost câștigător de titlu în Formula BMW UK și Formula 3 japoneză. Pilot bunicel în seria GP2, a debutat în Formula 1 anul acesta alături de Caterham și s-a trezit pe margini odată cu dispariția fostei echipe a lui Tony Fernandes.

După o săptămână agitată am primit cel mai frumos cadou de Crăciun. Mă simt mândru, întrucât Sauber este cunoscută drept una din echipele foarte bune la dezvoltarea piloților juniori” a declarat Marcus.

Monisha Kaltenborn, directorul de echipă la Sauber a spus despre semnarea lui Ericsson:

L-am cunoscut pe Marcus drept un pilot foarte motivat. Nu a avut un sezon ușor de debut în Formula 1 dar și-a păstrat calmul și a lucrat continuu la dezvoltarea sa, mai ales în ultimele curse. Suntem convinși că Marcus va oferi echipei motivație.

Unul dintre actualii piloți Sauber va trebui să părăsească astfel echipa. Esteban Gutierrez este și el câștigător al seriei Formula BMW Europe în trecut și deținător de titlu în GP3. Ar putea fi o soluție bună pentru Sauber să investească în continuare în mexicanul susținut de omul de afaceri Carlos Slim. Pe de altă parte, Adrian Sutil vine cu experiență și sponsori din Europa și deși germanul nu s-a dovedit niciodată foarte constant, poate face o opereche bună cu tânărul Ericsson.