Calendarele BES și BSS pe 2015 au fost dezvăluite

Calendarele BES și BSS pe 2015 au fost dezvăluite

Cu ocazia finalei Blancpain Sprint Series de la Baku, SRO a anunțat și forma finală a calendarelor pentru 2015 a celor două campionate pe care le conduce.

Campionatul Blancpain Endurance Series se va întinde, la anul, pe 5 etape, echipele dându-și înainte întâlnire pentru testele pre-sezon ce sunt programate la începutul lui martie, la Paul Ricard. Prima etapă a rămas la Monza, urmând apoi Silverstone și întoarcerea la Paul Ricard. Această cursă a fost mutată cu o săptămână mai devreme față de data inițială anunțată cu ocazia cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps de anul acesta. SRO și-a motivat decizia prin faptul că data originală se intersecta cu etapele din TUSC și Pirelli World Challenge. Noua dată, week-end-ul 19-20, este totuși în același timp cu etapele din FFSA GT/ ADAC GT Masters de la Spa, deși calendarul celor două competiții naționale nu a fost încă finalizat.

La 4 zile după a 3-a etapă a sezonului, echipele vor avea ocazia să testeze pe circuitul Spa-Francorchamps înaintea cursei centrale a sezonului, cea de 24 de ore care este programată pentru week-end-ul 23-26 iulie. Finala va avea loc, ca și anul acesta, la Nurburgring la mijlocul lui septembrie.

11-12 martie -€“ teste pre-sezon la Paul Ricard
11-12 aprilie – Monza (3 ore)
23-24 mai -“ Silverstone (3 ore)
19-20 iunie -€“ Paul Ricard (1000km)
24 iunie“ – teste la Spa-Francorchamps
23-26 iulie €- Spa-Francorchamps (24 de ore)
19-20 septembrie -“ Nurburgring (3 ore)

Sezonul viitor al Blancpain Sprint Series își păstrează numărul de 7 etape pe care l-a avut și anul acesta deși două etape au fost înlocuite de unele noi: Misano și Moscova. Una din etapele înlocuite este cea din Olanda de la Zandvoort.

Testele pre-sezon au fost programate la Misano la mijlocul lui martie, campionatul începând în aprilie la Nogaro, în Franța. Urmează apoi Brands Hatch și Zolder pentru ca a 4-a etapă să fie organizată pe un nou circuit stradal din Moscova. După etapa rusă urmează o pauză de vară din iulie până în septembrie când este programată, la începutul lunii, etapa de la Portimao. Apoi se revine la Misano și finala sezonului se va desfășura la Baku, ca și anul acesta.

18-19 martie – teste pre-sezon la Misano
4-6 aprilie – Nogaro
9-10 mai – Brands Hatch
5-7 iunie – Zolder
3-5 iulie – Moscova
2-6 septembrie – Algarve
2-4 octombrie – Misano
24-25 octombrie – Baku