Jules Bianchi va fi transferat în Franța

Jules Bianchi va fi transferat în Franța

După aproape o lună și jumătate de vești contradictorii, astăzi, fanii Formulei 1 au primit o veste bună. Jules Bianchi, pilotul echipei Marussia, poate fi adus într-un spital din Franța.

În vârstă de 25 de ani, francezul Jules Bianchi, component al formației Marussia, a suferit un accident în turul al 41-lea al cursei din Japonia, monopostul său lovind în plin un tractor de remorcare, francezul suferind accidentări grave la cap.

„La aproape șapte săptămâni după accidentul lui Jules de la Suzuka și după o perioadă de asistență medicală intensivă, putem anunța că starea lui Jules s-a îmbunătățit,” au declarat părinții săi pe Facebook.

„Jules nu mai e în coma artificială în care a fost plasat după accident, dar încă nu și-a recăpătat cunoștiința. Respiră neasistat acum, semnele vitale sunt stabile, dar starea lui e în continuare clasificată ca fiind critică. Tratamentul său intră într-o nouă fază, legată acum de îmbunătățirea funcțiilor cerebrale. Condiția neurologică a lui Jules rămâne stabilă.

Chiar dacă situația continuă să fie serioasă, s-a decis că starea e suficient de stabilă pentru a fi repatriat în Franța. Respirăm ușurați acum și confirmăm faptul că Jules a fost transferat într-un spital din Nisa, acolo unde a ajuns de curând, el fiind internat la secția de terapie intensivă.

Suntem recunoscători că următoarea fază a tratamentului lui Jules poate continua aproape de casă, acolo unde poate fi îngrijit și sprijinit de membrii familiei și prietenii săi. Nu ne rămâne decât să le mulțumim celor ce l-au îngrijit în Japonia, cu un profesionalism desăvârșit. Datorăm echipei medicale o imensă recunoștință pentru tot ce au făcut pentru Jules, dar și pentru familia noastră, greu încercată în această perioadă.”

Jules Bianchi a avut un sezon 2014 foarte bun până la momentul accidentului, reușind să marcheze primele puncte pentru Marussia în Formula 1, după ce, la Monaco, a încheiat cursa pe locul 9, obținând două puncte în clasamentul piloților cu ajutorul cărora Bianchi e pe locul 17 în ierarhia generală a sezonului.