Piloții Red Bull, excluși din calificări

Piloții Red Bull, excluși din calificări

Piloții Red Bull, Daniel Ricciardo și Sebastian Vettel, au fost excluși din rezultatele finale ale calificărilor după ce comisarii de cursă au decis că mașinile lor nu corespund regulamentului.

Echipa din Milton Keynes a declarat că și rivalii lor au interpretat regulamentul exact în același mod dar au fost „eliminați” de comisari. Aripa față a monoposturilor RB10 a fost găsită mult prea flexibilă. Conform articolului 3.15 al regulamentului tehnic emis de FIA, toate componentele aerodinamice ale mașinii trebuie să rămână imobile în raport cu structura de care sunt atașate. Testele la care sunt supuse componentele constau în aplicarea unei forțe de 1000 de Newtoni pe suprafața testată iar aceasta nu trebuie să devieze la mai mult de 10mm de planul inițial.

Red Bull au declarat: „Suntem dezamăgiți că am fost eliminați pentru că am interpretat regulile exact în același fel ca și celelate echipe. Echipa acceptă decizia comisarilor și va începe cursa din coada grilei.

Tot răul spre bine poate, de vreme ce monoposturile austriece ies de sub incidența parc ferme și pot fi operate modificări de setup, cu condiția plecării de pe linia standurilor. Prezența monoposturilor lente, precum Caterham, a facilitat anul acesta alegerea plecării de la boxe și nu de pe ultimul loc al grilei.