Maurizio Arrivabene preia frâiele Ferrari

Maurizio Arrivabene preia frâiele Ferrari
Maurizio_Arrivabene_scuderia-ferrari-f1-2015-650x514
Maurizio Arrivabene sursa: 0-100.it

Scuderia Ferrari a anunțat că Marco Mattiacci va fi schimbat din funcția de team manager. În locul său va veni un alt italian, Maurizio Arrivabene. Decizia va fi pusă în aplicare imediat.

Maurizio Arrivabene este actualul vicepreședinte al Philip Morris și ambasador al brand-ului Marlboro din 2007. El a activat în foarte strânsă legătură cu Ferrari și cu lumea Formulei 1 de-a lungul carierei sale. Din 2010 este reprezentantul sponsorilor din F1 pe lângă Comisia F1.

Schimbarea lui Mattiacci face parte dintr-un program de schimbări majore la Ferrari, schimbări care au dus la plecarea lui Stefano Domenicali sau Luca di Montezemolo. Actualul șef al Ferrari, Sergio Marchionne a declarat că Arrivabene este persoana potrivită ce poate aduce Ferrari înapoi pe prima poziție pe podium. 2014 a fost primul sezon după 1993, în care Ferrari nu a caștigat nici o cursă.

Am decis să-l numim pe Maurizio Arrivabene în acest moment istoric pentru Scuderie și pentru Formula 1. Avem nevoie de un om care înțelege nu numai Ferrari dar și  mecanismele și nevoile sportului. Maurizio are multă experiență: a lucrat foarte aproape de Ferrari, iar ca membru în Comisia F1, știe foarte clar ce are de făcut. […] Este o sursă inepuizabilă de idei inovatoare care vor revitaliza Formula 1, iar experiența lui pe o piața extrem de bine reglementată și foarte importantă îl vor ajuta să motiveze și să conducă echipa. Sunt bucuros că am reușit să-l aducem alături de noi în departamentul de curse.

Ferrari nu a anunțat ce se va întâpla cu Marco Mattiacci, existând unele zvonuri care spun că acesta va avea un rol de conducere în companie, dar dacă este să citim printre rânduri declarația lui Marchionne „Vrem să-i mulțumim lui Marco Mattiacci pentru serviciile aduse companiei Ferrari în ultimii 15 ani și să-i urăm succes pe viitor”, am putea deduce la fel de ușor că italianul a fost dat afară.