Prima zi de teste la Abu Dhabi

Prima zi de teste la Abu Dhabi

În prima zi de teste de la Abu Dhabi, echipele au făcut teste aerodinamice, fiecare scoţând din debara sisteme de măsurare aero care mai de care mai ciudate. Evident, se încearcă să se pună bazele de plecare pentru calculele aerodinamice ce vor sta la baza noilor monoposturi cu care vor rula în 2015.

De notat este apariţia publică a monopostului McLaren cu motor Honda. Ca orice început, nu a fost lipsit de probleme. În prima jumătate a zilei, monopostul a făcut un singur tur de pistă pentru ca apoi să fie retras la boxe pentru remedierea unor probleme la sistemul ERS al power-unit-ul Honda. Nici după pauza de masă lucrurile nu au stat mai bine pentru britanici. Problemele electrice au persistat, iar asta a însemnat un total de doar 3 tururi de pistă, nici unul cronometrat însă, pentru pilotul belgian Stoffel Vandoorne.

În rest, business as usual. Mercedes AMG, ca de altfel la fiecare test la care a participat, a făcut record de tururi, iar ca o surpriză plăcută este numărul de tururi reuşit de Caterham: 101, fără probleme. Un zvon din paddock spune că ar exista un cumpărător pentru ei. Iar eficienţa lor din ziua de azi nu poate decât să-i ajute.

Timpii oficiali cu care s-a încheiat prima zi de teste:

test-day-1

Mâine este ultima zi de teste. Conform programărilor, piloţii care vor rula mâine sunt:

Red Bull: Daniel Ricciardo

Mercedes: Pascal Wehrlein

Ferrari: Raffaele Marciello

Lotus: Esteban Ocon

McLaren: Stoffel Vandoorne

Force India: Spike Goddard

Sauber: Marcus Ericsson

Toro Rosso: Max Verstappen

Williams: Felipe Nasr

Caterham: Will Stevens