Raliul Deltei inclus în FIA ERT 2015

Raliul Deltei inclus în FIA ERT 2015

FIA a publicat azi calendarul sezonului 2015 din European Rally Trophy. Acest calendar cuprinde 12 etape,î n 9 țări dintre care România oferă două etape din CNR: Raliul Deltei și Raliul Aradului, acesta din urmă nefiind confirmat la ora scrierii acestui articol.

Viitorul sezon al ERT va debuta în weekendul 8-10 al lunii mai, dar etapa este încă incertă. În calendarul proaspăt lansat la apă, figurează Raliul Aradului și Sredna Gora (Bulgaria) în aceeași perioadă. Și a doua etapă are locația încă incertă, fiind propuse Rally Cesky Krumlov (Cehia) și Rally Saturnus 2015 (Slovenia), ambele raliuri având coeficient 3.

A treia etapă reprezintă surpriza organizatorilor românilor. Raliul Deltei este programat în 4-6 iunie, având un coeficient de 2, precum etapa arădeană și Sredna Gora. Din Deltă se va face delpasarea în Bulgaria în perioada 17-19 iulie.

“Danube Delta Rally este un eveniment emblematic pentru Județul și Municipiul Tulcea și aș îndrăzni să spun chiar pentru automobilismul românesc, iar acest lucru s-a văzut încă din 2013, la revenirea raliului în calendarul competițional, după 20 de ani de absență. Anul acesta vremea ne-a pus la grea încercare, dar eu consider că totul a fost un mare test pe care, din fericire, l-am trecut. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au crezut și cred în noi și care ne-au sprijinit necondiționat. Nu poți face un asemenea eveniment fără să ai sprijinul total al autorităților locale: Consiliul Județean, Primăria, Prefectura, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția Silvică, Direcția Județeană de Sport și Tineret dar și al partenerilor privați. Faptul că FIA ne-a primit în rândul raliurilor europene este pentru noi un vis devenit realitate, iar misiunea noastră de a promova Județul Tulcea și în special Delta Dunării este abia la început de drum,” a declarat Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally.

Turcia se prezintă cu Bosphorus Rally ca fiind a cincea etapă din calendarul ERT și a doua cu coeficient 4 după etapa precedentă din Bulgaria. Cea de-a șasea etapă, Rali Vinho Madeira este programată la finalul lunii iulie, fiind urmată de încă o etapă bulgară. Ultimele trei raliuri vor vizita Spania, Croația și Austria la International Rally Waldviertel în 5-7 noiembrie.