Calendarul WEC pentru 2015 a fost oficializat

Calendarul WEC pentru 2015 a fost oficializat

La mijlocul acestei săptămâni, FIA a făcut publică varianta finală a calendarului WEC pe 2015. Acesta nu a suferit schimbări față de versiunea provizorie anunțată în octombrie. Vom avea parte și în acest an de 8 curse, startul dându-se în aprilie la Silverstone, balul încheindu-se 7 luni mai târziu, în noiembrie, în Bahrain.

Cum Interlagos a fost scos din calendar din cauza procesului de €˜reabilitare€™ în care intră circuitul, acesta revenind în calendar cel mai devreme din 2016, sezonul se termină în Bahrain. Cea de-a opta locație care a înlocuit Brazilia este Germania, mai precis circuitul Nurburgring.

Testele din pre-sezon vor avea loc la sfârșitul lui martie la Paul Ricard. Revenind la etapele propriu-zise, reintroducerea GP-ului din Korea în Campionatul Mondial de Formula 1 ar putea să îl încurce pe noul recrut Porsche Nico Hulkenberg, fiind foarte probabil ca germanul să nu fie prezent pe grilă pentru cursa de 6 ore de la Spa care a fost programată în același week-end. Având în vedere că aceea trebuia să fie cursa de debut și, implicit, de pregătire a lui Hulkenberg înaintea cursei de la Le Mans din iunie, se prea poate ca acesta să fie nevoit să se aclimatizeze cu mașina direct la zilele de teste dinaintea cursei de la Le Mans programate la sfârșitul lunii mai.

După pauza obișnuită care urmează cursei de Le Mans, criticată anul acesta ca fiind prea lungă, unii fani pierzându-și interesul după 3 luni fără curse, urmează etapa de pe €˜Ring programată la sfârșitul lui august, pe 30. Campionatul se mută apoi pe continentul nord-american pentru cele 6 ore de la Austin, iar apoi se merge în Asia. Cursa de la Fuji este singura programată în octombrie, etapa de la Shanghai fiind programată pe 1 noiembrie, cu mai bine de 2 săptămâni înaintea finalei din Bahrain.