Coulthard câștigă Cursa Campionilor 2014

Coulthard câștigă Cursa Campionilor 2014

Fostul pilot de Formula 1 David Coulthard a triumfat în Cursa Campionilor 2014 desfășurată în weekend în Barbados.

„Am avut un weekend fantastic, cu atât mai mult un weekend de curse fantastic. Sunt plăcut surprins și puțin rușinat, căci există mult talent în cei de-aici. Poate  că cei doi ani în care nu am concurat reprezintă cheia secretului,” a glumit scoțianul.

Coulthard l-a învins în primele două manșe din finala desfășurată după sistemul două-din-trei pe Pascal Wehrlein, pilotul de rezervă al echipei de F1 Mercedes.

„Eu m-am retras din activitate, așa că e încântător să câștig un nou trofeu. Cred însă că toată lumea a văzut că Pascal va fi un star în viitor. Deja a semnat pentru Mercedes în F1 și totodată câștigă curse în DTM, așa că lumea motorsportului este pe mâini bune având tinere talente ca el.”

Germanul s-a declarat încântat de evenimentul aflat la a 26-a ediție. „A fost o plăcere pentru mine să mă aflu aici și să pilotez în Cursa Campionilor. A fost foarte distractiv, dar astăzi David a fost invincibil, așa că îl felicit. Pentru primul meu an, nu e rău că am ajuns în marea finală. De-a lungul weekend-ului mi-am îmbunătățit ritmul și poate mă voi întoarce anul viitor și vedem ce va fi,” a spus Wehrlein.

În Cupa Națiunilor, competiție desfășurată cu o zi înainte, Echipa Nordică compusă din multiplul campion al Cursei de 24h de la Le Mans, Tom Kristensen, și actualul campion Rallycross, Petter Solberg, s-a impus în fața cuplului format din Coulthard și pilotul de teste al Williams F1, Susie Wolff.