7 idei de ultim moment pentru cadouri de Crăciun

7 idei de ultim moment pentru cadouri de Crăciun

Sărbătorile se apropie și fie că sunteți pasionați de motorsport și Formula 1 sau aveți prieteni despre care știți că sunt, un cadou care să hrănească această pasiune este bine venit. Încercăm să trecem în revistă câteva astfel de opțiuni pentru voi.

1. Machete Formula 1

O primă opțiune este achiziționarea unei machete de la autoritatea în domeniu de la noi din țară – Machete Formula 1 România. Pe site-ul Povestea unei machete sau pe pagina de Facebook puteți vedea  modelele aflate la vânzare. Oferta nu este limitată la modele de Formula 1.

2. DVD-uri

Un cadou bun poate fi reprezentat de alegerea unui DVD de bun gust. Fie că este vorba despre review-uri oficiale – Sezonul 2014 de F1 este disponibil pe Amazon, filme din domeniu sau documentare și biografii ale piloților preferați, DVD-urile reprezintă mereu o opțiune de luat în seamă.

Filmele cele mai titrate la acest moment pentru cinefilii amatori de F1 sunt Rush și Senna, două ecranizări care se bazează pe rivalități extraordinare ale ultimilor 40 de ani. Dacă primul dintre ele se vrea a fi un film comercial, documentarul despre viața pilotului brazilian este o capodoperă în materia filmelor biografice.

Pentru cei pasionați de alte sporturi cu motor, DVD-uri cu review-urile anului în cadrul Le Mans, Moto GP sau BTCC sunt de asemenea disponibile după o căutare pe Amazon.

3. Jocuri și accesorii


De câțiva ani încoace, Formula 1 este transpusă de către cei de la Codemasters în jocuri. Cel mai nou titlu, F1 2014, este disponibil atât pe console cât și pe platforme pentru PC. Jocul poate fi găsit atât online (direct pe platforma Steam, unde este la promoție, sau pe diverse site-uri), cât și în magazinele din România.

Dacă Formula 1 nu vă pasionează, există multe alte variante pentru oricine, pornind de la seria MotoGP, trecând prin tituri care au făcut istorie ca Need for Speed, Forza Horizon sau Test Drive și încheind cu jocuri oldies but goldies care să trezească amintiri ale deceniilor trecute. Posibilitățile oferite de consolele next-gen, Xbox One si PS 4 revoluționează jocurile de racing, cu proiecte de tipul The Crew și Drive Club oferind gamerilor opțiunea de a face parte dintr-o comunitate asemănătoare cu cele create de jocuri de tipul World of Warcraft sau Destiny.

Achiziționarea unui volan cu pedale reprezintă o soluție bună în cazul în care jocurile de curse sunt o pasiune. Nimic nu întrece senzația de a avea în mână un volan precis care să vă ajute să vă definiți stilul de pilotaj cât mai mult.

4. Cărți

O categorie foarte importantă, la îndemână și ieftină o reprezintă cărțile, iar în acest domeniu, aproape orice pretenție poate fi satisfăcută. Pentru pasionații de motorsport, biografiile rămân probabil cea mai căutată variantă.

Există însă multe alte genuri de cărți pe piață, începând de la treceri în revistă a unor rivalități, colecții de „mari piloți”, precum și cărți înclinate spre cei pasionați de mașini în sine sau de elemente tehnice ale acestora.

5. Decoratiuni/Artă
10446219_409400259212749_180376282339862189_o

Pentru fanul de motorsport cu înclinații artistice, vă recomandăm să treceți în revistă lucrările lui Adrian Valentin, un tânăr artist care și-a canalizat iubirea pentru mașini și talentul în crearea unor lucrări absolut originale. Lucrate în cafea și acuarele, desenele sunt o opțiune de cadou unică pentru cunoscuții pasionați de sporturile cu motor (vă recomandăm Lancia Stratos și Audi Quattro dintre lucrările acestuia).

6. Îmbrăcăminte și altele

Marea majoritate a competițiilor de motorsport din lume au câte o secțiune de unde se pot cumpăra lucruri care mai de care mai interesante. În cazul F1, magazinul oficial are în rafturile sale virtuale obiecte de îmbrăcăminte, brelocuri, postere, genți și așa mai departe, provenind de la toate echipele actuale.

 7. The Real Thing

Am lăsat ce e mai bun și mai ambițios pentru final. În cazul în care aveți posibilitatea de a oferi (mult) mai mult, vă recomandăm opțiunea supremă: achiziționarea unui monopost. Racecarsdirect.com oferă o sumedenie de opțiuni, câteva din cele mai interesante fiind monopostul Arrows al lui Taki Inoue din 1996, monoposturi din Formula Renault, sau o replică a monopostului F1 March 761R din 1976. . Șansa unei experiențe hands-on cu oricare dintre monoposturile mai sus menționate e în mod evident prohibitivă pentru majoritatea fanilor de la noi din țară. Siteul oferă informații cu privire la istoria vehiculelor, detalii tehnice și galerii foto, procesul de documentare în sine fiind o experiență relaxantă pentru cei care nu își pot permite un asemenea lux (sau cel puțin, asta ne spunem de câteva zile încoace).

Crăciun fericit și sărbători în viteză!