Junior NRA – “echipa de tineret” înscrisă în ERC3

Junior NRA – “echipa de tineret” înscrisă în ERC3

Napoca Rally Academy continuă programul de susținere a tinerilor piloți și în 2015. Pentru aceasta, clujenii au înscris echipa Junior NRA în ERC3, avându-i ca piloți pe Simone Tempestini și Florin Tincescu.

Sezonul competițional începe pentru Junior NRA weekendul acesta cu Jännerrallye, prima etapă din Campionatul European de Raliuri, dar numai Simone va face deplasarea în Austria, acest raliu fiind unul de pregătire pentru Raliul Monte Carlo la care tânărul va lua startul în J-WRC, avându-l ca și copilot pe Matteo Chiarcossi. În mod neobișnuit, Jännerrallye va începe duminică și se va încheia marți (4-6 ianuarie). Etapa din Austria are 18 probe speciale, toate pe un asfalt care va fi cel mai probabil acoperit cu zăpadă, cu o lungime de 237,8 kilometri. Cartierul general al raliului este amplasat la Freistadt, la 40 kilometri nord de Linz. “Îmi place foarte mult acest raliu și condițiile meteo par perfecte pentru ceea ce ne-am propus. Pentru noi este foarte important să începem sezonul din Junior WRC cât mai bine și avem nevoie să parcurgem kilometri pe zăpadă cu modelul Citroen DS3 R3. Sunt sigur că va fi un test util pentru noi, dar și pentru restul echipei, înaintea celui mai celebru raliu din lume”, a spus Simone Tempestini, care a concurat și anul trecut în etapa din Austria cu un model Subaru Impreza.

În ceea ce privește celălalt echipaj al Junior NRA, Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu, vor intra în luptă la cinci din cele șase etape incluse în calendarul Junior ERC și vor puncta pentru Junior NRA în clasamentul ERC 3. Astfel sezonul acestora începe abia în 2 aprilie, pe asfaltul din Irlanda. “Programul nostru în Junior ERC continuă și anul acesta și sper să exploatăm la maximum experiența adunată până acum. Încă nu am stabilit cu ce model vom concura în 2015, dar suntem pregătiți pentru o nouă provocare. Anul acesta vom participa la 5 etape incluse în Junior ERC, dar și la alte două sau trei etape din Campionatul European, plus etapele din Campionatul Național”, a spus Florin Tincescu.