Noile diamante ale lui Frits van Amersfoort

Noile diamante ale lui Frits van Amersfoort

În 2014, echipa olandeză a făcut marele pas înspre victorii regulate în F3 grație senzaționalului Max Verstappen, secondat de promițătorul american Gustavo Menezes, care a trecut în tabăra Carlin pentru 2015. Van Amersfoort a reacționat rapid și a obținut semnăturile a doi tineri remarcabili.

Max Verstappen s-a despărțit de echipa cu care a devenit mare în 2014, lăsându-i totuși un pont prețios fostului patron Frits van Amersfoort: singurul kartist care a putut sta aproape de el a fost italianul Alessio Lorandi, motiv pentru care îl recomandă cu căldură pentru o promovare rapidă în Formula 3. Zis și făcut – echipa olandeză a purtat tratative cu Lorandi și în scurt timp s-a ajuns la un prim test în octombrie, la Lausitzring. După încheierea stagiunii au urmate alte zile de probă la Silverstone, Montebianco și Valencia, unde pilotul s-a simțit tot mai confortabil cu monopostul Dallara-Volkswagen. Ulterior, a fost anunțat acordul dintre părți pentru campania 2015.

38838_charles_leclerc_dette_legge_nei_test_di_monza

Cel de-al doilea nume confirmat este monegascul Charles Leclerc, autor al unor prestații de excepție din postura de wildcard în Formula Renault 2.0 Eurocup – 3 podiumuri în șase curse. Programul său principal în 2014 a fost însă FR2.0 Alps, unde a devenit vicecampion (2 victorii, 7 podiumuri), best of the rest în spatele experimentatului protejat McLaren, Nyck de Vries.

Am avut plăcerea de a vorbi cu Charles la meetingul Seriei Mondiale Renault de la Hungaroring, unde a terminat ambele manșe pe locul secund. Într-o franceză impecabilă, cu o elocință de bărbat peste 20 ani și o modestie demnă de o cauză mai bună, Leclerc m-a asigurat că echipa din spatele său lucrează cu răbdare la construirea carierei sale. Promovarea sa în F3 la 17 ani este o bună dovadă în acest sens, iar van Amersfoort Racing este o alegere inspirată, dat fiind colectivul optimist, lipsit de presiunea statutului de favoriți ce inhibă uneori piloții de la Prema și Mucke.