Yamaha a lansat motocicleta pentru 2015

Yamaha a lansat motocicleta pentru 2015

Astăzi dimineață, la Madrid, într-o ceremonie formală, Yamaha și-a prezentat motocicleta cu care speră să revină în fruntea ierarhiei. Misiune grea dacă judecăm sezonul recent încheiat, dar Valentino Rossi și Jorge Lorenzo pornesc la drum cu mari speranțe.

Capitala spaniolă a asistat astăzi dimineață la lansarea noii motociclete a celor de la Yamaha. Noutățile aduse de Yamaha nu sunt prea mari, doar prezența sponsorului principal, Movistar, devine mai vizibilă în acest an. Piloții au rămas neschimbați, duo-ul clasic al grupării nipone fiind același.

Valentino Rossi și Jorge Lorenzo vor fi coechipieri și în 2015, iar scopul lor principal este titlul mondial și implicit detronarea lui Marc Marquez din fruntea clasamentelor. Voi pilota noua motocicletă pentru prima oară la Sepang, așa că momentan nu pot să spun ceva. Știu că toți cei implicați în proiectul Yamaha de la MotoGP au muncit din greu pentru a face motocicleta mai rapidă și mai fiabilă. Testul de la Valencia, de la sfârșitul anului trecut, ne-a dat multe informații relevante despre situația noastră. Abia aștept să văd dacă direcția înspre care ne îndreptăm e cea bună și cred că la Sepang vom avea multe lucruri de testat. Sunt foarte încântat de noua motocicletă și aștept să o pilotez  au fost cuvintele lui Il Dottore, Valentino Rossi, despre noua motocicletă.

10942991_852392088150801_778550097689884703_o

Același Rossi a continua cu câteva gânduri despre sezonul trecut și tânărul campion spaniol, Marc Marquez. Anul trecut, Marc a început sezonul într-o manieră perfectă. Pe de altă parte, atât eu, cât și Jorge nu am fost la 100% din potențialul nostru. Silvano a devenit noul meu inginer de cursă și a trebuit să înțeleg anumite treburi. Jorge nu a fost în cea mai bună formă. Ambii am încheiat sezonul într-o notă pozitivă și sunt la fel de sigur că îl vom începe pe cel nou, cu un singur gând, acela de a câștiga.

Pe de altă parte, Jorge Lorenzo, a fost ceva mai reținut, neafișând optimismul debordant al lui Valentino Rossi. Nu știm nimic până când vom avea primul test al anului. La Sepang vom afla la ce nivel se prezintă noul M1, dar sunt sigur că inginerii și întreaga echipă tehnică a muncit din greu pentru a face motocicleta să fie mai competitivă, dar și mai rapidă. Nu mă aștept la îmbunătățiri ieșite din comun, dar sunt foarte pozitiv și optimist.

10943691_852392311484112_5710762497053335720_o

Anul trecut nu am fost în cea mai bună formă, mai ales în prima jumătate a sezonului, când am comis multe greșeli. Nu pot să-mi asum rolul de favorit la titlul mondial, pentru că nu sunt. Rezultatul final de la sfârșitul sezonului e ăn concordanță cu realitatea din teren. Cred că Marc Marquez e favoritul principal la titlul din acest sezon a concluzionat ibericul, după ce a meditat asupra sezonului 2014, dar și asupra statutului de favorit la obținerea celui de-al treilea titlu mondial la clasa regină.

Sezonul 2015 va porni la drum pe 29 martie, cu etapa din Qatar, acolo unde pe nocturna circuitului Losail Valentino Rossi și Jorge Lorenzo vor avea prima oportunitate de a îl detrona pe tânărul rege al clasei mari, Marc Marquez.