Cineva renunță la gri – Sauber C34

Cineva renunță la gri – Sauber C34

În vâltoarea lansărilor care mai de care mai ascunse, F1 pare să devină tot mai gri, la propriu și la figurat. Însă influența banilor veniți pe filiera braziliană au făcut ca tocmai echipa cu o tradiție lungă în gri, încă de la debutul din 1993, să își schimbe straiele. Schimbă și norocul?

Sauber deschide balul în 2015 după încheierea primului sezon din istorie fără vreun punct marcat. Nici când punctau doar primii șase, echipa lui Peter Sauber n-a trăit o asemenea rușine, iar ambițiile mari venite după injecția de capital brazilian tocmai asta încearcă să evite în 2015. Sutil și Gutierrez le-au făcut loc lui Nasr și Ericsson, iar noul monopost ilustrează tocmai sponsorii personali ai celor doi titulari. Raffaele Marciello, recent confirmat pentru încă un sezon în GP2 alături de Trident, este pilotul de rezervă.

sauber_c34_001

Tema cromatică impusă de Banco do Brasil este familiară, de vreme ce amintește de monopostul Carlin cu care Nasr concurase anul trecut în seria GP2. NEC a părăsit corabia Sauber în această iarnă. Aripa spate i-a revenit însă companiei din spatele lui Ericsson, Silanna, iar fondul albastru al nasului este mult mai potrivit ca background pentru logo-ul Chelsea. Dacă tot am menționat nasul, acesta n-are cum să nu iasă în evidență, soluția aleasă de inginerii elvețieni  fiind într-un net contrast cu celelalte monoposturi prezentate până acum.

sauber_c34_004