Adrenalin – Povestea avioanelor descinse pe circuit

Adrenalin – Povestea avioanelor descinse pe circuit

Filmul care prezintă o incursiune unică în istoria uneia din cele mai emblematice mărci din motorsportul mondial va fi prezentat în cadrul unei proiecţii speciale în România, la Grand Cinema Băneasa.

România este a treia ţară din lume unde se organizează proiecţii ale filmului, după Statele Unite ale Americii şi Germania. „Atunci când am fost invitaţi în România, nu ne-am gândit de două ori. Este o onoare pentru noi să prezentăm filmul nostru comunităţii de pasionaţi de motorsport de aici. Am fost surprinşi de entuziasmul cu care am fost primit de cei din Europa de Est. În plus, ne bucurăm să fim prezenţi într- un oraş interesant în care nu am mai fost până acum”, a declarat Tim Hahne, regizorul şi producătorul filmului.

Filmul este produs de fraţii Tim şi Nick Hahne, o echipă cu experienţă bogată în documentare de motorsport. Aceştia au petrecut întregul an 2014 călătorind prin Europa, perioadă în care au realizat aproximativ 30 de interviuri cu cei mai importanţi piloţi şi reprezentaţi BMW Motorsport din istoria mărcii. De asemenea, cei doi au scos la lumină materiale de arhivă nemaivăzute până acum.

Pelicula își are secvențele de început filmate în muzeul BMW, iar de-a lungul celor 123 de minute, frații Hahne și-au propus să-i ducă pe spectatori prin vasta istorie a bavarezilor pe circuitele lumii, de la legendarele modele M3 și 3.0 CSL ”Batmobile”, la spectaculoasa revenire a constructorului german în DTM din 2012. Printre cele mai importante personalități care au marcat cariera BMW în cursele de turisme sunt prezentați în film Jochen Neerpasch, primul director al BMW Motorsport, şi Paul Rosche,  cel care, ca director tehnic, a contribuit la multe dintre cele mai importante succese BMW în motorsport şi este considerat „părintele” multora din cele mai spectaculoase motoare ale bavarezilor.

Piloţi de legendă precum Johnny Cecotto, Roberto Ravaglia, Steve Soper, Hans-Joachim Stuck, Marc Surer, Joachim Winkelhock şi Alex Zanardi îşi spun poveştile în această călătorie prin timp. Nici piloții epocii actuale nu au fost uitați, triplul campion mondial WTCC Andy Priaulx, și actualii piloţi BMW din DTM, care îşi dezvăluie experienţele cu BMW în cursele de turisme. Totuși, ar fi nedrept să afirmăm că este un film doar despre turisme, de vreme ce curse de GT și anduranță (Spa, 24h Nordschleife) sunt amplu ilustrate în materialul fraților Hahne.

Pentru cititorii Pitstops, acest film este un prilej de reîntâlnire cu o veche și nobilă cunoștință – Prințul Leopold al Bavariei, component al trioului infernal al anilor 70, alături de Stuck și Quester. Totodată, îi putem revedea pe alți piloți ai grupării din Munchen care au stat în fața microfoanelor noastre în 2014: Augusto Farfus și campionul seriei, Marco Wittmann. Nu au fost ocolite subiecte fierbinți, precum o anumită controversă cu un foarte tânăr Michael Schumacher ca protagonist.

Așadar, locuitorii capitalei n-au niciun motiv să rateze întâlnirea cu primul documentar de racing sosit în cinematografe de la Senna încoace. Noi l-am văzut și merită cu prisosință. Păcat că nu se vând bilete la muzeul BMW din Munchen la ieșirea din sala de cinema, ar fi avut succes!

Filmul va rula pe data de 17 februarie, la Grand Cinema Băneasa. Preţul unui bilet este de 30 de lei şi acesta poate fi achiziţionat deja, în limita locurilor disponibile, de la casele de bilete ale cinematografului sau online, de pe grandentertainment.ro.