Aprilia și-a lansat noua motocicletă la Phillip Island

Aprilia și-a lansat noua motocicletă la Phillip Island

A venit ziua lansării și pentru ultimul constructor angrenat în Superbike. Cu doar patru zile înainte de startul oficial al noului sezon competițional, Aprilia și-a expus motocicleta pentru 2015, într-un cadru restrâns, pe linia de start-sosire a circuitului australian Phillip Island, gazda primei etape.

Obișnuiți cu lansări din ce în ce mai somptuoase, Aprilia ne-a reamintit de simplitatea sportului pe două roți. Într-un cadru restrâns, în inima acțiunii, pe pistă, alături de staff-ul tehnic, echipa din Noale și-a lansat noul challenger pentru 2015.

Schimbările sunt majore față de 2014. Campionul mondial la piloți, Sylvain Guintoli a optat să se alăture grupării PATA Honda, în timp ce Marco Melandri a urmat calea proiectului Aprilia din motomondialul de viteză. În 2015, modelul RSV4 RF va fi pus la dispoziția unor piloți cu trecut bogat în motociclism: Leon Haslam și Jordi Torres. Ambii piloți au maturitatea necesară și experiența pentru a readuce Aprilia din nou în frunte, păstrând astfel tradiția și palmaresul ce include șapte titluri în cinci ani competiționali.

Motocicleta cu numărul 91 îi va reveni britanicului Leon Haslam. Cândva o mare speranță britanică, acum ajuns la 31 de ani, fiul lui Ron Haslam speră la primul titlu mult visat.

Obiectivul meu pentru acest an este titlul mondial, iar în acest an sunt foarte sigur că am cel mai bun material tehnic pus la dispoziția mea pentru a încerca să reușesc asta. M-am îndrăgostit la prima vedere de motocicleta Aprilia. Mă bazez pe o echipă formată din oameni profesioniști, ce sunt obișnuiți cu victoria. În afară de asta, e prima pauză de iarnă fără probleme fizice. Nu sunt încă la capacitatea mea maximă, dar zi de zi trag tare și muncesc alături de echipa tehnică, una foarte bine pregătită.

Cu numărul 81, va concura toreadorul spaniol, Jordi Torres. Venit după un periplu de patru sezoane la Moto2, Torres s-a acomodat foarte repede cu materialul tehnic propus de regulamentele Superbike-ului. În teste, a fost mereu un nume de luat în seamă, iar dacă forma din antrenamentele cronometrate din pauza de iarnă va fi constant transpusă și în cursă, spaniolul va avea un cuvânt greu de spus la debutul său.

Să fiu într-o asemenea echipă, cu atâtea titluri în Superbike e o garanție. Voi munci din greu și voi da tot ce am mai bun pentru a profita de această oportunitate. Anul acesta, în ecuație vor apărea multe necunoscute: motocicleta, echipa, campionatul, ba chiar multe dintre circuite. Încerc din răsputeri să mă adaptez acestor schimbări și încrezător. Prima mea impresie despre echipă a fost una pozitivă. Tur după tur, mă simt din ce în ce mai bine în șaua motocicletei. Abia aștept să înceapă noul sezon pentru a-mi demonstra capacitățile.

Mondialul de Superbike va porni la drum duminică, 22 februarie, cu runda australiană de pe circuitul Phillip Island. Aprilia vine cu noi oameni pentru a deveni din nou etalonul competiției, chiar dacă eforturile uzinei se vor concentra mai mult pe revenirea la MotoGP.