Manor F1 tot mai aproape de participarea în F1

Manor F1 tot mai aproape de participarea în F1

Echipa Manor F1 a anunțat o colaborare cu Will Stevens, care urmează a fi unul dintre piloții echipei în eventualitatea în care fosta Marussia reușește să fie gata pentru MP al Australiei din luna martie. Echipa a fost acceptată în mod oficial în noul sezon de către FIA.

Stevens a fost pilot de rezervă și de teste pentru Marussia în ultima parte a sezonului trecut, înainte ca britanicul să primească șansa să debuteze la Abu Dhabi pentru echipa Caterham. Acesta a încheiat cursa pe locul al 17-lea, la un tur în urma învingătorului.

Will, 23 de ani, este cunoscut echipei datorită scurtei perioade în care a fost pilot de rezervă al echipei Marussia sper finalul sezonului 2014. Mai târziu a concurat pentru Caterham în ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi, unde a avut o evoluție impresionantă care era de așteptat din partea unui pilot ce a câștigat curse în fiecare categorie în care a participat, în fața unor juniori dintre cei mai buni,” spune Manor într-un comunicat de presă lansat miercuri.

Un element fundamental al filosofiei echipei Manor a fost mereu acordarea de oportunități generației viitoare a talentului din motorsport.

La rândul său, Stevens s-a declarat încântat de veste: „Este foarte entuziasmant să văd că totul începe să decurgă bine la Manor după efortul extraordinar făcut pentru a salva echipa. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără susținerea incredibilă pe care am primit-o de la furnizori și din interiorul sportului, dar mai ales din partea echipei de la Manor, oameni care lucrează fără oprire pentru a fi pregătiți pentru Melbourne. Mulțumesc echipei pentru încrederea pe care mi-o acordă și abia aștept să văd acest efort recompensat când ne vom alinia la start peste două săptămâni.

După ce săptămâna trecută a reușit să scape de faliment datorită unui aranjament ce are în vedere o restructurare a datoriilor financiare, echipa britanică speră să revină în Formula 1 pentru debutul calendarului competițional, care va avea loc pe 15 martie la Melbourne.

În acest sens, Manor și-a asigurat o colaborare cu Ferrari, producătorul italian urmând a furniza motoare cu specificație 2014 pentru britanici. Deși nu există încă nici un contract ferm între cele două tabere, șeful echipei Ferrari, Maurizio Arrivabene, a declarat că un acord verbal a fost făcut. „Le-am spus ieri [n.r. pe 19 februarie] că le vom furniza motoare din 2014,” a declarat acesta cu ocazia testelor ce s-au desfășurat la Barcelona săptămâna trecută.

Cu o săptămână în urmă, Force India a votat împotriva acceptării unui compromis prin care Manor ar fi fost acceptată cu o mașină de specificație 2014 ușor modificată pe grilă. Cu toate acestea, FIA este pregătită să susțină echipa, ținând lista de înscrieri în campionatul de Formula 1 deschisă cât poate de mult.

Mașina cu care Manor va începe sezonul este într-un stadiu avansat de construcție la sediul echipei din Dinnington, Marea Britanie, unde se lucrează non-stop pentru ca ea să fie gata pe 6 martie,” mai spune comunicatul britanicilor.

Dacă Manor va reuși să se întoarcă în Formula 1 până la MP al Bahrain-ului din 19 aprilie, va fi eligibilă pentru încasarea a aproximativ 30 de milioane de lire – drepturi comerciale câștigate anul trecut pentru clasarea finală a echipei Marussia. Manor și-a plătit deja înscrierea în sezonul 2015.

——————-

Update (27 februarie): După săptămâni de negocieri, FIA a acceptat în mod oficial echipa Manor pentru sezonul 2015 al Formulei 1. Echipa britanică este cea de-a zecea înscrisă în noul sezon competițional.

——————-

Citește și:
„Bianchi nu a încetinit suficient,” arată raportul FIA
Haas F1 cumpără sediul Marussia
Luminiţa de la capătul tunelului?