Echipa Manor va fi prezentă la Melbourne

Echipa Manor va fi prezentă la Melbourne

După luni întregi de nesiguranță și speculații, echipa Manor Marussia F1 Team a confirmat că va lua parte la Marele Premiu al Australiei, ce deschide sezonul Formulei 1 săptămâna viitoare.

Cu ajutorul investitorului Stephen Fitzpatrick, echipa britanică își va alinia mașinile la start în debutul noului sezon. „Cu toții am lucrat incredibil de mult pentru ca mașina să fie gata pentru cursa din Melbourne și pentru întregul sezon,” a spus Fitzpatrick.

Omul de afaceri britanic a ținut să mulțumească fanilor care au susținut echipa de-a lungul anilor, dezvăluind motivul pentru care a investit în proiectul ce nu demult era sortit eșecului după ce echipa Marussia a dat faliment. „Întreaga viață am avut o pasiune pentru Formula 1 și abia aștept împreună cu echipa Manor ca sezonul să înceapă,” a declarat acesta.

Graeme Lowdon a fost numit director sportiv, în vreme ce Justin King, fost CEO al lanțului britanic de supermarket-uri Sainsbury’s, va fi președinte interimar. John Booth a rămas în poziția de manager al echipei, la fel ca în perioada Marussia.

Lowdon a ținut să mulțumească tuturor echipelor, FIA și Formula One Management, furnizorilor, staff-ului și fanilor pentru susținerea primită în ultimele șase luni. „A fost o perioadă dificilă pentru noi toți dar am depășit-o și acum vrem doar să concurăm,” a spus acesta. „Cu ajutorul conducerii lui Stephen Firzpatrick și prin prezența în cadrul board-ului a lui Justin King ne aflăm într-o poziție grozavă pentru noul sezon. Este un moment fantastic pentru toți cei implicați în echipă.

Se pare că echipa va începe sezonul cu mașini modificate „pentru a corespunde în totalitate regulamentului 2015”, urmând ca pe parcursul sezonului să introducă monoposturi noi bazate pe design-uri inițiate anul trecut.

În urmă cu câteva zile, Manor a anunțat faptul că este aproape de o revenire în F1, dezvăluind și identitatea unuia dintre piloții echipei în persoana lui Will Stevens. Cel de-al doilea pilot nu a fost încă dezvăluit.

Noul sezon al Formulei 1 va începe săptămâna viitoare cu Marele Premiu al Australiei, ce se va desfășura pe circuitul Albert Park din Melbourne.

——————-

Citește și:
Manor F1 tot mai aproape de participarea în F1
„Bianchi nu a încetinit suficient,” arată raportul FIA
Haas F1 cumpără sediul Marussia
Luminiţa de la capătul tunelului?