Horner cere egalizarea motoarelor

Horner cere egalizarea motoarelor

Christian Horner cere FIA sa se folosească de regulament şi să egalizeze performanţele power-unit-urilor.

Red Bull a avut parte de un MP de uitat, după ce power-unit-ul monopostului lui Daniil Kvyat a cedat pe turul de aşezare pe grila de start, iar Daniel Ricciardo a fost depăşit cu un tur.

„Când noi câştigam, nu aveam un asemenea avantaj. Îmi aduc aminte că au interzis diffuser-ul dublu, au interzis caroseria felxibilă, poziţionarea ţevilor de eşapament a fost schimbată, au introdus regului noi cu privire la mapările electronice ale motoarelor în mijlocul sezonului, lucru care nu ne-a afectat numai pe noi, ci şi pe Williams şi McLaren. Este sănătoasă o astfel de competiţie? FIA are un mecanism de egalizare a performanţelor stipulat în regulament. Poate că ar trebui să se folosească de el,” a sugerat managerul Red Bull.

Este oarecum de înţeles plângerea lui Horner, întrucât acesta a declarat că power-unit-ul Renault folosit în cursa din Australia părea să genereze o putere mai mică decât cel folosit la ultima cursă de anul trecut din Abu Dhabi. Potrivit celor de la Renault deficitul de putere pe care ei l-au estimat faţă de Mercedes în prima cursă a sezonului este este 100CP. Acest lucru, împreună cu modul în care partea de software livrează puterea spre roţile motoare reprezintă un handicap major pentru fosta echipă campioană mondială. Iar din spusele lui Horner, producătorul francez încă nu ştie cum să rezolve problema.

Reacţia lui Toto Wolff nu s-a lăsat aşteptată:

„Dacă participi în F1 şi vrei să învingi ceilalţi participanţi concurând la cel mai înalt nivel şi după prima cursă ceri să se egalizeze performanţele, pentru că nu mai eşti în frunte, atunci înseamnă că te văicăreşti,” a spus managerul Mercedes

Nu este de aşteptat ca FIA să dea curs cerinţei lui Christian Horner, dar, cum toate se învârt în jurul banilor, dacă F1 pierde din spectatori şi telespectatori nu este exclus ca Bernie să întervină. Vom vedea.

sursa foto: motorsport-bih.com/