Raikkonen scapă de pedeapsă

Raikkonen scapă de pedeapsă

Kimi Raikkonen a scăpat fără pedeapsă pentru următorul Mare Premiu ca urmare a problemei avute la cel de-al doilea pit stop din cursa de la antipozi.

Imediat după ce finlandezul a plecat de la boxele echipei sale, mecanicii au semnalizat prinderea necorespunzătoare a roţii stânga spate, aceeaşi din cauza căreia la primul pit-stop Raikkonen a pierdut 5 secunde. Pilotul Ferrari a oprit pe marginea pistei după cel de-al treilea viraj pentru a evita desprinderea totală a acesteia.

În timpul competiţiei, comisarii a anunţat că Ferrari este sub investigaţie pentru încălcarea articolului 23.12 (c) din regulamentul sportiv (unsafe release). Ca urmare, imediat după terminarea cursei, directorul de cursă a cerut explicaţii echipei italiene şi s-au analizat probele video şi telemetria. Explicaţia italienilor a fost că sistemul de monitorizare al prinderii roţii spate nu a indicat o prindere defectuoasă, dar că până la virajul 3 acest lucru a devenit evident, moment în care i-au cerut finalndezului să se oprească.

Stewarzii au analizat atât datele telemtrice furnizate de Ferrari şi au decis că în momentul plecării de pe loc, toate sistemele de monitorizare dădeau undă verde. Din acest motiv, presupusa încălcare a articolului în cauză nu a avut loc şi deci, Raikkonen nu va suferi o penalizare pentru cursa următoare.

Decizia FIA:

Decizia stewarzilor ©FIA
Decizia stewarzilor ©FIA

Sursa foto: Scuderia Ferrari