Harvick la a patra victorie consecutivă

Harvick la a patra victorie consecutivă

Din ce în ce mai evident Kevin Harvick rescrie noțiunea de dominație autoritară în cursele de Nascar. Campionul en-titre a câștigat pentru a patra oară consecutiv cursa de la Phoenix în fața unui pluton de 42 de piloți ce păreau constienți de cine trebuie să se impună.

Sezonul lui Harvick a debutat cu două poziții secunde, o victorie la Las Vegas, iar acum el triumfă din nou la Phoenix.

„Chestiile astea sunt incredibile și este o plăcere să le pilotezi,” a spus Harvick referindu-se la Chevrolet-ul numărul 4 al echipei  Rodney Childers.

Harvick își îndreaptă atenția de acum spre California, încercând să se impună în cele trei curse de pe coasta de Vest. Acest lucru nu este de neimaginat ținând cont de forma de zile mari în care se află și de faptul că și în trecut a fost protagonist al acelor curse. În 2011 Harvick a câștigat pe circuitul Auto Club Speedway și a fost printre protagoniști încă din 2009.

Spre final Kevin a avut ceva emoții trebuind să reziste atacurilor furibunde pornite de Jammie McMurray cu ocazia a două restart-uri.

466427440

La ultimul steag verde l-a depășit fără drept de apel pe McMurray cu numai 12 tururi înainte de final, moment din care Harvick nu a mai cedat prima poziție, impunându-se cu un avans de 1.154 secunde.

Pe locurile următoare s-au clasat Ryan Newman, Kasey Kahne, respectiv Kurt Busch, revenit la volanul Chevrolet-ului său.

Rezultate cursă